Şubatta 30 Bin Öğretmen Alımı Yapılacak Eğitim Gündemi

Atama bekleyen öğretmen adaylarına Başbakan Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı geçen hafta Şubat ayında 30 Bin öğretmen atamasının yapılacağının müjdesini verdi. Şubat ayında 30 Bin yeni öğretmen ataması 109 branşta yapılacak.

Atama bekleyen öğretmen adaylarının ısrarları ve seslerini duyurma çabaları sonuç verdi. Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı da bu sese kulak vererek bu yıl şubat ayında rekor sayıda öğretmen alımı yapılması için düğmeye bastı.
MEB’in son açıklamsında ise Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, Şubat’ta yaklaşık 30 bin öğretmen ataması yapmayı planladıklarını belirterek bu öğretmenleri 81 ile atayacaklarını söyledi.

“Öğretmenleri 81 ile atayacağız”

Öğretmenliğin yaşanılarak öğrenildiğini kaydeden Aydoğdu, Şubat atamasından itibaren işleyecek süreci şöyle anlattı:

“Şubat´ta öğretmenlerimizi atayacağız. Atarken öğretmenlerden 2 tercih alacağız. Bir, stajı nerede yapmak istiyorsunuz? Kamuoyunda sanki bütün öğretmenleri Doğu ve Güneydoğu´ya atacağız şeklinde bir algı var. Bu kesinlikle yanlış. Öğretmenleri 81 ile atayacağız. Öğretmenler de 81 ilde isterlerse tecrübeli öğretmenlerle 4 aylarını geçirebilecekler. İkinci tercihlerinde de hangi ile, hangi okula gitmek istiyorlar, onu alacağız. Tek kararname çıkacak ama alt kararnamede iki başlık olacak. Staj yapmak istediği il ve atandığı okul.”

Branş bazında hangi branştan kaç kişi alınacağı henüz belli değil. Şimdi ise en çok merak edilen soru bu.
Öğretmen adayları branş ve kontenjan durumlarını yorum olarak bize iletin biz de yayımlayarak sesinizi duyurmanızda yardımcı olalım.
E-zeka.net ailesi olarak atama bekleyen öğretmen adaylarına hayırlı olmasını dileriz.

Şubatta 30 Bin Öğretmen Alımı Yapılacak
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.