1. Sınıflar Bu Yıl Üstün Yetenek Seçmelerine Girebilecek Üstün Yetenekliler

Milli Eğitim Bakanlığı 2015-2016 Eğitim öğretim yılı Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama Kılavuzu’nu internet sitesinden yayımladı. Bu yıl bakanlığın yeni düzenlemesiyle ilkokul 1. sınıflar da BİLSEM seçmelerine katılabilecek.

İlkokul birinci ve ikinci sınıflar, elektronik ortamda tablet uygulaması ile sınava girecek. Üçüncü ve dördüncü sınıflar ise 14 Şubat 2016’da 81 ilde yapılacak merkezi sınavla seçilecek.

2015-2016 Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci tanılama kılavuzuna göre, 2014-2015 eğitim öğretim yılında ilk defa merkezi sınavla ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf seviyelerinden öğrenci seçimi yapıldı ve yeterli performans gösteren öğrenciler bireysel değerlendirmeye alındı.

2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından BİLSEM’e öğrenci seçimine birinci sınıflar da dahil edildi.

Bilsem ve seçmelerle ilgili merak ettiklerinizi ve daha fazlasını e-zeka.net’tebulabilirsiniz.

Bu yıl birinci ve ikinci sınıflar ile üçüncü ve dördüncü sınıflar için merkezi sınavlar farklı tarihlerde yapılacak. İllerde BİLSEM’e yerleştirilecek öğrencilerin tanılama süreçleri ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere “İl Tanılama Sınav Komisyonu” oluşturulacak.
Velilerin çocuklarının herhangi bir hak kaybı yaşanmaması için başvuru süresinde öğretmenleri tarafından aday gösterme işlemlerini yapılıp yapılmadığını takip etmesi gerekmektedir.  Bilim ve sanat merkezlerine aday gösterme 2015-2016 eğitim öğretim yılında ilkokul birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıfa devam edip resim, müzik ve genel zihinsel yetenek alanlarında akranlarından ileri düzeyde farklılık gösterdiği düşünülen öğrencilerin sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilmesiyle BİLSEM’e öğrenci seçim süreci başlayacaktır.
Bilim ve Sanat Merkezlerine yapılacak Üstün yetenekli birey seçmeleri hakkında her türlü güncel bilgi ve duyuru için bizi facebok’tan beğenerek ya da twitterdan ekleyerek gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
                                           © e-zeka.net

1. Sınıflar Bu Yıl Üstün Yetenek Seçmelerine Girebilecek
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.