Uzman Öğretmenlik Sınavı Örnek Soruları Görevde Yükselme Sınavları, Öğretmenler

uzman öğretmenlik örnek sorular

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 19 Kasım’da yapılacak Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı’na yönelik örnek sorular yayımlandı. 

Öğretmenlerin yaz boyu gündem konusu olan uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik tartışmaları süredursun Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlik kariyer basamakları sınavı için örnek soruları yayınladı.

Kariyerde yükselme 2 gruba ayrılıyor. Birinci grup öğretmenler uzmanlık ünvanı alabilmek için sınava girecekler. 2005 yılında ilk ve tek defa yapılan uzman öğretmenlik sınavını geçen öğretmenler de başöğretmenlik ünvanı almak için sınava girecekler. Bakanlık her iki grup için de örnek sorular yayınladı. Her iki grup için de 20şer ortak soru hazırlarken, başöğretmenlik için artı 5 soru daha hazırlamış.

Millî Eğitim Bakanlığınca 19 Kasım’da yapılacak Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı’na girecek öğretmenlerin sorumlu oldukları eğitim modüllerine göre hazırlanan örnek sorular, uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları için ayrı ayrı paylaşıldı. 

Uzman öğretmen unvanı için 9 eğitim modülü, başöğretmen unvanı için 12 eğitim modülünden örnek sorular hazırlandı. 

Yaz boyu video, pdf ve yazılı/sesli kaynaklardan hazırlık yapan öğretmenler örnek sınav sorularına aşağıdaki linklerden ulaşabilirler.

Uzman Öğretmenlik Sınavı Örnek Soru Kitapçığı’na ulaşmak için tıklayınız.

Başöğretmenlik Sınavı Örnek Soru Kitapçığı’na ulaşmak için tıklayınız.

Uzman Öğretmenlik Sınavı Örnek Soruları
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.