“İlkokullarda Kodlama Dersi Verelim” Bilişim & Teknoloji

ilkokullarda kodlama dersi

ilkokullarda kodlama dersi“Milli Eğitim Bakanlığımızla çalışma yapıyoruz. Kodlama dersini ilkokul çağından itibaren çocuklarımıza verelim. Çocuklarımız sadece oyun oynamasın, oyunu yazabilsin. Eğer oyunu yazmaya başlarsa çocuklarımız, inanıyorum ki yazılımda Türkiye dünyada hak ettiği yeri alacak”


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kodlama dersini ilkokul çağından itibaren çocuklara vermek için Milli Eğitim Bakanlığı ile çalışma yaptıklarını belirterek, “Çocuklarımız sadece oyun oynamasın, oyunu yazabilsin. Eğer oyunu yazmaya başlarsa çocuklarımız, inanıyorum ki yazılımda Türkiye dünyada hak ettiği yeri alacak” dedi.

Işık, Ereğli sahilinde kurulan “Geleceğin Teknolojisi ile Randevumuz Var” temalı Bilim Şenliği’ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, çocuk ve geleceğin önemli iki kavram olduğunu söyledi.
Türkiye’nin geleceğini teminat altına almak için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Işık, geleceği teminat altına almanın yolunun, çocuklara çok güzel ve çok iyi bir eğitim vermekten geçtiğini vurguladı.
“Eğer çocuklarımızı geleceğin çağına uygun yetiştirebilirsek, o zaman ülkemizin geleceğini de teminat altına almış oluruz. Bunun için de çocuklarımıza bilimi sevdirmek en temel önceliğimiz” diyen Işık, şöyle devam etti:
“Bilim, çocukların daha benliğini bulduğu andan itibaren seveceği bir olgu. Eğer çocuklarımız daha benliklerini bulmaya başladıklarından itibaren bilimi severse, dost olursa, bilimle haşır neşir olursa, o nesilden hiç korkmayız. Biz tarihte bilime ve teknolojiye aslında çok fazla hizmet etmiş bir milletin evlatlarıyız. Batı karanlıkta yaşarken Ortaçağ’ın karanlığında batı yüzerken, özellikle Türk ve İslam bilginleri bugünkü modern bilime temel teşkil eden pek çok buluşu gerçekleştirdiler. Dünyanın küre şeklinde ilk maketini, Harizmi’nin başında Halife Memun’un talimatı ile 71 matematikçi, Coğrafyacı yaptı. Bugün sibernetiğin kurucusu sayılan El-Ceziri bu toprakların çocuğu. Galile’nin enginizisyon mahkemelerinde yargılanmasından 800 yıl kadar önce, dünyanın bir küre şeklinde olduğunu ortaya koyan bizim ecdadımızdır. Dolayısıyla Türkiye’nin gelecekte var olmasının yolu, bilimde alacağı mesafeyle ölçülecek.”

  “En önemli zenginliğimiz gençliğimiz”

 Amerika, Japonya ve Almanya’yı dünyada önemli yapanın silah değil, bilim ve teknoloji olduğuna dikkati çeken Bakan Fikri Işık,  şunları kaydetti:
“Ülkemizin geleceğini teminat altına almak için bilim ve teknolojiye yatırım yapıyoruz. Çocuklarımızın da bilim ve teknolojiye yatırım yaparak gelecekte çok daha güçlü bireyler olarak yetişmelerini sağlıyoruz. Bunun için de daha çocukluktan bilimi sevmeleri, çocukluktan bilimle dost olarak büyümelerini önemsiyoruz. En önemli zenginliğimiz gençliğimizdir. Gençliğimize nitelik kazandırdığımız ölçüde, gelecekten endişe duymamıza gerek yok. Bu açıdan yavrularımızın bilimle tanışması, sevmesi için pek çok çalışma yapıyoruz. Yavrularımıza Meraklı Minik dergisi TÜBİTAK olarak çıkartıyoruz. Sanıyorum her birimizin gördüğü, bildiği Bilim Teknik dergisini çıkartmaya devam ediyoruz. Şimdi yeni bir çalışma yaptık. Elektronik ortamda genç bilim. Gençlerimize yönelik bilim dergisini elektronik ortamda yayına başlattık. 40 bin okulumuzda bilim şenliklerini TÜBİTAK olarak destekleyeceğiz. Önümüzdeki yıldan itibaren artık çocuklarımız nasıl spor şenliği yapıyorsa, kültür şenliği yapıyorsa, her okulda bilim şenliği yapabilecek.  Biz onlara TÜBİTAK olarak maddi ve diğer destekleri vereceğiz.”

  “Türkiye’nin gündemine en çok bilim ve teknoloji olacak”

 Işık, okullarda bilim ve teknolojik kulüplerini destekleyeceklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bilim ve teknolojiyle daha fazla uğraşmaları için onlara imkan sağlayacağız. Artık yazılım hayatımızın her yerine girdi. Ama yazılımın temeli de kodlama. Milli Eğitim Bakanlığımızla çalışma yapıyoruz. Kodlama dersini ilkokul çağından itibaren çocuklarımıza verelim. Çocuklarımız sadece oyun oynamasın, oyunu yazabilsin. Eğer oyunu yazmaya başlarsa çocuklarımız, inanıyorum ki yazılımda Türkiye dünyada hak ettiği yeri alacak. Ama bu 18-20 yaşından sonra kolay olmuyor. Bunu çocuğun bilgisayara merakının başladığı anda başlatmak durumundayız. Önümüzdeki süreçte Türkiye’nin gündemine en çok gelecek konulardan biri, bilim ve teknoloji olacak. Hazırlıklarımızı yaptık, inşallah ülkemiz istikrarını sürdürdükçe artık bu alanda Türkiye’de çok daha fazla yatırım yapmaya devam edeceğiz.”
Kaynak: Sanayi.Gov.Tr

“İlkokullarda Kodlama Dersi Verelim”
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.