BİR ANNEDEN ÖĞÜTLER: ÇOCUKLA İLETİŞİM Aile Danışmanlığı

iletisimsizlik

Çocukla iletişimde; öncelikle çocukla konuşurken göz göze gelinmelidir. Bu yapılan davranış onun kendisini önemli hissetmesine neden olur. Mesela çocukla iletişimde en önemli unsurlardan biriside konuşmaya başlamadan önce çocuğumuzun göz mesafesinde durmak oldukça önemlidir. Örneğin çocuğun mesafesinde değil de yukarıdan konuştuğumuzda onun tarafından anlaşılan algı karşısında büyük bir güç olduğunun imajı ortaya çıkar. Çocukla iletişim hakkında bilgi edinebilmenin en basit ve en etkili yöntemlerinden biride gözlemdir. Çocukları dinlerken onların görüşlerine saygı gösterin.

Çocuk kendisini ifade etmekte daha rahat ve güvenilir hissedecek. Onun için daha rahat bir ortam yaratmış olacaksınız.

aile

Çocukla iletişimde yaptığımız hatalardan biride çocuğa direkt emir vermektir. Onun da isteklerinin kararlarının olduğunun ve onunda bir birey olduğunu unutmamak gerekmektedir. Çocuğu bir birey olarak görmek demek onun her isteğini yapacağımız anlamına gelmez. Şöyle ki onun istediğinin doğru ya da yanlış, zamanlı ya da zamansız, haklı ya da haksız, olur ya da olmazları çocuğun anlayabileceği dilde anlatılmalı. İnatlaşmak iletişime ket vurur.

Çocuğumuz her istediğini eksiksiz yerine getirmek yerine, olmazları da öğretmek hayata hazır olmasını sağlayacaktır.

BİR ANNEDEN ÖĞÜTLER: ÇOCUKLA İLETİŞİM
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.