BİLSEM Bireysel Değerlendirmeler 2020 Yapılacak mı? Üstün Yetenekliler

BILSEM 2020

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın pandami sebebiyle yılsonuna kadar okulların tekrardan uzaktan eğitim modeline geçeceğini açıkladı. Bu süreç kapsamında yüz yüze sınavlar da yapılmayacak. Peki Geçen eğitim öğretim yılı ( 2019 – 2020 ) BİLSEM grup tarama seçmelerine katılıp bireysel incelemeye hak kazanan öğrencilerin durumu ne olacak?

Bu durumda olan öğrencilere okul idareleri bireysel inceleme randevularına katılmak için giriş belgelerini teslim ettiler. Yenilenen takvim sürecine göre devam eden süreç tekrardan sekteye uğradı.

ORGM sitesinde yapılan açıklamaya göre bireysel inceleme çalışmaları pandemi sebebiyle ileri bir tarihe ertelenmiştir.

BILSEM 2020

Bireysel İnceleme Ne demek?

Grup Tarama Uygulamsını geçen öğrenciler BİLSEM Öğrencisi olmak için son olarak Bireysel İncelemeden de geçmeleri gerekmektedir.

Bilim ve Sanat Merkezlerinin yapılanması doğrultusunda Özel Yetenekli Çocuklar üç alanda BİLSEM Eğitiminden faydalanabilirler.

Bunlar

Genel Zihinsel, Resim (Görsel Sanatlar) ve Müzik.

Grup Tarama Uygulamasına istisnasız bütün yetenek alanlarından seçmeler katılan öğrenciler girmek zorundalar. Bireysel inceleme kısmında ise artık öğrenciler hangi yetenek alanından başvurdular ise o alanlardaki yetenekleri ölçülür.

BİLSEM Bireysel Değerlendirmeler 2020 Yapılacak mı?
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.