BİLSEM 2018 Müzik Seçmelerinde Ne Sorulacak? Üstün Yetenekliler

BİLSEM Müzik Seçmeleri 2018

Bilsemler 2018 Öğrenci Seçmelerinin son aşamalarından birisi olan Müzik Alanı seçmelerinin kriterlerini MEB bir video yayınlayarak açıkladı. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı olan Özel Yeteneklilerin Eğitimi Daire Başkanlığının hazırlamış olduğu videoda müzik seçmelerinin nasıl yapıldığı ve öğrencileri ne tür sorular ile karşılaşacağı anlatılmakta.

2018 BİLSEM Müzik Tanılamasında Nelere Dikkat Edilecek?

Tablet uygulamasında görsel ayırt edicilik ve görsel algı üzerine duran bakanlık müzik alanı için de benzer bir yöntem izleyecek. Müzik alanı tanılamasında sesleri taklit etme ve sesleri bulma ile ilgili sorular soracak. Müzik alanında artık işitsel becerileri (müzik kulağı) test edilecek.

Sesler sadece bir defa duyulacağı için öğrenciler uygulama sırasında dikkatlerini olabildiğince toplamalılar.

Müzik Alanı Tanılaması Soru Kriterleri

2018 Müzik tanılamasına giren BİLSEM öğrenci adayları aşağıdaki başlıklarda belirtilen soru kalıpları ile karşılaşacaklar. Tekrar hatırlatmakta fayda var. Sorular bir defa verilecek olup tekrarı olmayacağı için inceleme esnasında öğrencilerin seslere odaklanması son derece önemlidir. Gelelim içerikte nelerin olduğuna.

Tek Ses Tekrarı

Bu uygulamada sırayla 5 ses verilecek. Sırayla verilen sesleri öğrenci “NA” veya “A” sesi ile tekrar edecek.

İki Ses Tekrarı

Bu aşamada aynı anda çalınan sesleri (iki ses) öğrencinin ayrı ayrı tekrar etmesi istenir. Bu aşamada da toplam 5 adet ses verilir.

Üç Ses Tekrarı

Bu sefer aynı anda çalınan 3 sesi öğrencinin ayrı ayrı tekrar etmesi istenir. Toplamda 4 adet ses verilir.

Ezgi Tekrarı

Bu aşamada verilen ezgiyi dikkatli dinleyip öğrenci aynı ezgiyi kendi sesiyle “NA”, “A” ya da “LA” heceleri tekrar etmesi gerekmektedir. Ezgiler piyano veya bağlama ile verilecektir. Bu ezgiler 4 adet olacaktır.

Aktarım (iki ayrı tonda)

Bu aşamada iki seçenek olacak. “Yaşasın Okulumuz” ve “Arkadaşım Eşek“. Bunların arasından öğrencinin seçtiği şarkıyı duyduğu sesten  söylemesi istenir.

Ritim Tekrarı

Bu aşamada öğrenci duyduğu ritim cümlesini kalem yardımı ile tekrar edecek. Toplam 2 adet ritim tekrar etmesi istenecek. Bu ritmler trampet ve bendir ile verilecek.

Müzikal Farkındalık

Öğrenci 3 farklı ezgi dinler. Bunlardan farklı olanının sırasını söyler. Bu uygulama toplamda 4 adet yapılır.

Yukarıdaki kriterler dahilinde öğrenciler 2018 Bilsemler Müzik Tanılamasına gireceklerdir. Tanılamaya katılacak olan öğrenciler yaşasın okulumuz ve arkadaşım eşek şarkılarını çalışmayı unutmasınlar. Konu ile ilgili videoya buradan ulaşabilirsiniz.

BİLSEM 2018 Müzik Seçmelerinde Ne Sorulacak?
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.