BİLSEM Bireysel Değerlendirmeler Başlıyor Üstün Yetenekliler

bilsem bireysel inceleme

Genel Zihinsel Yetenek Alanında Bireysel Değerlendirme

Genel zihinsel yetenek alanında bireysel değerlendirmeye kazanan öğrencilerin randevu bilgileri 27 Mart 2018 tarihinden itibaren e-okul sisteminde yayımlanacak ve öğrenci velisine okul müdürlüğü tarafından bildirilecektir.

Genel zihinsel yetenek alanında yapılacak bireysel değerlendirmeler 02 Nisan 2018 tarihinde başlayıp 08 Haziran 2018 tarihinde tamamlanacak şekilde planlanacaktır.

Genel zihinsel yetenek alanında yapılacak değerlendirmeler, öncelikle rehberlik ve araştırma merkezlerinde; bu merkezlerin uygun olmaması durumunda ise bilim ve sanat merkezlerinde yapılacaktır.

Resim Yetenek Alanında Bireysel Değerlendirme

Resim yetenek alanında bireysel değerlendirmeye alınacak öğrencilerin uygulama yeri, tarihi ve saatine ilişkin açıklamaların yer aldığı belge 27 Mart 2018 tarihinden itibaren e‐okul sisteminde yayımlanacak ve öğrenci velisine okul müdürlüğü tarafından bildirilecektir.

Resim yetenek alanında özel yetenekli olduğu düşünülen öğrencilerin tanılamaları ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere Bilim ve Sanat Merkezleri Yönergesi’nin 32. maddesine göre oluşturulan komisyon, BİLSEM’lerin ve diğer okul/kurumların ilgili alan öğretmenlerinin dâhil olduğu 5 asıl üyeden oluşur. Aynı usulle 5 yedek üye belirlenir.

Görsel sanatlar yetenek/beceri değerlendirme komisyonu, resim yetenek alanında aday gösterilen öğrencilerin bireysel incelemelerini Genel Müdürlük tarafından belirlenen ölçütler doğrultusunda yapacaktır.

Müzik Yetenek Alanında Bireysel Değerlendirme

Müzik yetenek alanında bireysel değerlendirmeye alınacak öğrencilerin uygulama yeri, tarihi ve saatine ilişkin açıklamaların yer aldığı belge 27 Mart 2018 tarihinden itibaren e-okul sisteminde yayımlanacak ve öğrenci velisine okul müdürlüğü tarafından bildirilecektir.

Müzik alanında özel yetenekli olduğu düşünülen öğrencilerin tanılamaları ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere Bilim ve Sanat Merkezleri Yönergesi’nin 33. maddesine göre oluşturulan komisyon BİLSEM’lerin ve diğer okul/kurumların ilgili alan öğretmenlerinden olmak üzere 5 asıl üyeden oluşur. Aynı usulle 5 yedek üye belirlenir.

Müzik yetenek/beceri değerlendirme komisyonu, müzik yetenek alanından aday gösterilen öğrencilerin bireysel incelemelerini Genel Müdürlük tarafından belirlenen ölçütler doğrultusunda yapacaktır.

Müzik yetenek alanında bireysel değerlendirmeler 02 Nisan 2018 tarihinde başlayıp 08 Haziran 2018 tarihinde tamamlanacak şekilde planlanacaktır.

Önemli Not:

2018 Bilim ve Sanat Merkezi Öğrenci Seçmeleri Milli Eğitim Bakanlığının yayınlamış olduğu kılavuza göre yapılır. Grup Tarama Sınav sonuçlarının açıklanması 09 Mart 2018 tarihi idi. Fakat mazeret sınavların yapılmasıyla birlikte Grup tarama sınav sonuçlarının açıklanması bir hafta gecikti. Gecikme ile ilgili gerekli açıklama MEB tarafından yapılmıştı.

İlgili gecikmenin Bireysel Değerlendirme Giriş Belgeleri için de yaşanma ihtimalini göz önüne almak gerek. Gelişmeleri yakından takip etmek için facebook ve twitter sayfalarımıza abone olabilirsiniz.

BİLSEM Bireysel Değerlendirmeler Başlıyor
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.