2017 Bilsem Grup Tarama Sistemi Demo Uygulaması Yayımlandı Üstün Yetenekliler

bilsem-2017-tablet-demo

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 26.01.2017 tarihinde BİLSEM öğrenci seçmeleri tablet uygulaması ile ilgili yapmış oldulduğu açıklama:

Saygıdeğer öğretmenler, veliler, öğrenciler;

Bilim ve Sanat Merkezleri grup tarama uygulaması tablet bilgisayar üzerinden elektronik ortamda olarak yapılacaktır. Uygulamada soruların cevaplanma şeklini anlatan 3 adet animasyon ve 3 adet alıştırma bulunmaktadır. Her soruyu belirli bir süre içinde cevaplamanız gerekmektedir. Sürenin son 10 saniyesi sağ üst köşede gösterilecek ve süre azalarak bitecektir. Süre bitiminde cevap verilmez ise sonraki soruya otomatik olarak geçilecektir.

Animasyonlar ve sorular grup tarama sorularının benzeri veya kapsadığı konular değildir. Uygulama, sadece grup tarama sistemindeki ekran görüntüleri hakkında bilgilendirme ve cevaplamada pratiklik kazandırma amaçlıdır.

Sınav ekranında denemeler yaparak öğrencinin sisteme hazırlanmasının amaçlandığı BİLSEM Grup Tarama Sistemi Demo Yazılımını Google Play üzerinden https://play.google.com/store/apps/details?id=air.meb.bilsemdemo  adresinden indirebilirsiniz.

Demo Uygulama İncelemesi

Geçtiğimiz yıl GooglePlay’de ilk kez yayımlanan uygulama 19 Ocak 2017 günü güncelleme aldı.

Ortaklama boyutu (tablette kapladığı alan) 38.25 MB. 50Binden fazla indirildi. Mevcut sürümü 1.1.1 Uygulama Android 4.0 ve üzeri sürümlerde çalışmaktadır. Hali hazırda demo uygulamasının IOS işletim sistemine (AppleStore/Iphone/Ipad) uyumlu bir versiyonu bulunmamaktadır. Bu demoyu denemek için bir android cihaz bulmalısınız. Android cep telefonlarında çalışıyor.

İstediği izinlere bakıldığında tam ağ bağlantısına erişim izni istiyor. Gerçek seçmelerde bu özellik kullanılıyor. Fakat demo uygulama bu özelliği görünürde kullanmıyor. Gereksiz bir istek olmuş(!)

Demo Hakkında:

MEB Bilsem Grup Tarama Sistemi Demo Uygulaması, Bilim Sanat Merkezleri Grup Tarama Sistemine seçilen ve gerçek sınava girecek olan öğrenciler için hazırlık yazılımıdır. Yazılımda hiçbir kişisel veri tutulmaz. Örnekleri İzleyelim ekranının sadece bitmesini bekleyin, Alıştırmalar ekranında ve Sınav ekranında denemeler yaparak öğrencinin sisteme hazırlanması amaçlanmaktadır.

Sonuç: Yapılan güncellemeyi incelediğimizde geçen yıl ile pek bir fark göze çarpmıyor. Bir kaç yerde tarih güncellemesi yapılmış.

Önemli Not: Bakanlığın açıklamasına bakıldığında önemle üzerinde durduğu nokta bu demonun tabletin nasıl kullanılacağı ile ilgili önbilgi olduğu. Soruların örnek olarak verildiği. Aynısının veya bir benzerinin çıkacağını taahhüt etmediğidir.

2017 Bilsem Grup Tarama Sistemi Demo Uygulaması Yayımlandı
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.