FATİH PROJESİ İhaleleri Başladı Bilişim & Teknoloji, Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri, Branşlar, Eğitim Gündemi, Gündem

İlk ve Ortaöğretimde okuyan 15 milyon çocuğa tablet dağıtılmasını içeren FATİH (Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) Projesi ihale sürecinin ilk aşamasının birinci fazını kazanan isimler VESTEL ile Servus oldu.

Akıllı tahta, yazıcı, tarayıcı ve doküman kamera ihalelerinden oluşan ve en düşük fiyatı veren firmanın ihalenin galibi olacağı bu ilk etapta; akıllı tahta ihalesini kazanan 339 milyon 595 bin TL’lik teklifiyle VESTEL olurken; yazıcı, tarayıcı ve doküman kamera bileşenlerinin tedariği ise 11 milyon 114 bin TL’lik teklifiyle Servus firmasına gitti.

Kamu İhale Mevzuatına göre yapılacak değerlendirmenin ardından resmiyete kavuşacak olan  ihale, VESTEL ve Servus’un gerekli belgeleri tamamlamasıyla neticelenmiş olacak. Bu aşamalarda da herhangi bir sorun yaşanmaması ve her iki firmanın da değerlendirmeden olumlu sonuç alması öngörülüyor.

Kuşkusuz asıl merak edilen ise birinci bölümün ikinci fazında galibin kim olacağı. Çünkü tabletleri üretecek olan firma bu aşamada karara bağlanacak.

Toplamda beş ana bileşenden oluşacak olan FATİH projesinin aşamaları şöyle sıralanıyor:

  1. Donanım ve Yazılım Altyapısının Sağlanması
  2. Eğitsel e-İçeriğin Sağlanması ve Yönetilmesi
  3. Öğretim Programlarında Etkin BT Kullanımı
  4. Öğretmenlerin Hizmetiçi Eğitimi
  5. Bilinçli, Güvenli, Yönetilebilir ve Ölçülebilir BT Kullanımının sağlanması

Halihazırda ihale edilmekte olan 1. aşama dahilinde; okulöncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki tüm okullarımızdaki bütün dersliklerine (yani toplamda 620.000 derslik) birer adet dizüstü bilgisayar ve projeksiyon cihazı sağlanacakken, her okulda en az bir adet çok amaçlı fotokopi makinesi, akıllı tahta, doküman kamera ve mikroskop kameranın bulunduğu akıllı bir sınıf oluşturulacak. Yine bu etap içerisinde, her ilde toplam 110 merkezde uzaktan hizmetiçi eğitim merkezleri kurulacak.

FATİH PROJESİ İhaleleri Başladı
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.