Görevde Yükselme Sınavları

Uzman Öğretmenliğe Giden En Kısa Yol

Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmenlik ve Uzman Öğretmenlik için 19 Kasım 2022’de sınav yapacak. 10 yılını doldurmuş öğretmenler uzman öğretmenlikler sınavına girebilecekler. Sınava girecek adayların ilanı 1 Kasım 2022de Bakanlığın sitesinden yyınlanacak.

Peki sınava hazırlanan öğretmenler ne yapmalı?

Sınava girecek olan öğretmenlerin önünde çok az bir süre kaldı. Yaz boyu Bakanlığın yayınladığı uzaktan eğitime katıldılar. Bunun yanı sıra Bakanlık 453 sayfa olan pdf çalışma kitabı yayınladı.

Piyasada bir çok basılı kaynaklarda çıktı. Avantajı var mı? Sadece ben okurken kağıdı hissetmeliyim, çalışma kitapçığımı kalemle karalamalıyım diyenler için ideal.

Özetten Çalışmak

Süre azaldığı için öğretmenler özet içerikler arayışı içerisindeler. İnternet üzerinde, form ve gruplarda bir çok pdf ve özet paylaşımlar dolanmaya başladı. Her şeyde olduğu gibi bu alanda da bilgi kirliliği olmaya başladı.

Bazı özet pdfler sadece hatırlatma notları şeklinde oluyor. Konuyu kavramış ve konu hakkında bilgisi olanlar için küçük notlardan oluşuyor. 453 sayfalık MEB çalışma kitabını okumadıysanız bu özetcik pdfler pek işinize yaramaz.

Bazı pdfler ise uzun ve kafa karıştırıcı olabiliyor. Zaman kazanmak için özete yönlendiyseniz böyle bir çalışma kitabı sizin için bir işkenceye dönebilir.

Özetten çalışmak size gerçekten zaman kazandıracaktır. Burada size bir önerim olacak. Alanında uzman BİLSEM öğretmenleri (Edebiyat, Rehberlik ve Felsefe) tarafından özenle hazırlanmış bir özet pdf. Sadece 60 sayfadan oluşuyor. Bu pdf özet kitap, Uzman Öğretmenlik Sınavı’na hazırlanan sizler için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Hem zamdan kazanç, hem de tam özet olduğu için konu atlamadan çalışabilirsiniz. Kitaba aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

PDF Özet Kitabını al!

Kolay kullanım için her bir modül için içindekiler bölümünden kolay ulaşım için linkler verilmiş.

Denemeler

Deneme ve soru çözmek çok faydalı olacaktır. Fakat konuya çalışmadan çözülecek denemeler ne de olsa zaman kaybına sebep olacak.

Sınava 10 gün kala yine buradan deneme için de bir link paylaşacağım.

Yanlış doğruyu götürüyor mu?

Sınavda yanlış verilen cevaplar doğruları götürmeyecek. Sınavda boş bırakmamak daha akıllıca bir durum olacaktır.

Toplam soru sayısı ve Başarı barajı nedir?

Toplam 100 soru olacak. 70 doğru cevap vermeniz yeterli olacaktır.

Son Söz

Evet zaman gittikçe daralıyor.

  • Eğer siz de daha zaman var deyip çalışmayı ertelediyseniz.
  • Yada benim sınavı muhakkak geçmem gerekiyor şöyle güzel kısa ama tam özet olsun diyorsanız.
  • Renkli başlıklar ile daha görsel çalışabileyim.
  • Telefonumda, laptopumda olsun. İstediğimde ulaşayım.

Şeklinde düşünceleriniz varsa yukarıda aşağıda linki olan 60 sayfalık tam özet pdf kitap sizin için hazırlanmış demektir.

Recent Posts

2024 LGS Başvuruları Başladı

2024 Liselere Geçiş Sınavı Rehberi: Bilmeniz Gereken Her Şey! 2023-2024 eğitim öğretim yılı sona eriyor ve 8. sınıf öğrencileri için…

1 ay

2024 YKS Başvurusu Ne Zaman?

2024 YKS Başvuru Tarihleri Belli Oldu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihlerini açıkladı.…

5 ay

BİLSEM Öğrenci Seçme Sonuçları 2023 2024

Milli Eğitim Bakanlığı BİLSEM öğrenci seçmeleri için yayınlamış oldğu takvim doğrultusunda 04 Ağustos 2023 tarihide BİLSEM öğrenci seçmeleri Bireysel inceleme…

9 ay

İngilizce Öğrenmek İçin 5 İpucu

Eğer siz de İngilizce öğrenmek istiyorum ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum diyorsanız yazımıza kulak verin. Yeni bir dil öğrenmek zorlu…

1 yıl

Kız Kulesi

Restorasyon çalışmaları ile gündem olan Kız Kulesi hakkında hakkında neler biliyoruz? Bütün gizemi ile boğazın girişinde salınan Kız Kulesi efsanelerle…

2 yıl

Anıtkabir

Anıtkabir'in bilinmeyenleri... Türk milletinin kalbinin attığı yer olan Anıtkabir, bilinen siluetinin yanı sıra bilinmeyen bir çok gerçeği de derinliklerinde saklıyor.…

2 yıl

Bu websitesi cerez kullaniyor.