Kibrit Oyunları – 2 Zeka Oyunları

Kibrit Oyunları 2

Sıradaki kibrit oyunumuz kafanızı bir süre meşgul edecek. Bu kibrit oyununda bir hile var…, yok canım kelime oyunu olmalı… diye düşünmekten kendinizi alamayacaksınız.

Fakat, emin olun ki hiç bir kelime oyunu yok! Herşey yönergede yazılı olduğu gibidir. Çözümü vardır. Sadece şekle dikatli bir şekilde bakın diye ipucu vereyim.

Bu kibrit oyunu farklı düşünebilme, olaylara değişik açılardan bakabilme ve analiz yetilerini kazandırmaktadır. Arkadaşlarınıza ve öğrencilerinize sorabileceğiniz eğlenceli ve içsel öğrenmeyi gerçekleştiren bir zeka oyunudur.

Gelelim soruya… Aşağıda görmüş olduğunuz 4 (dört) kibrit çöpü şekildeki gibi (artı şeklinde) dizilmiştir. Sadece 1 (bir) hamleyle kare yapabilir misiniz?

Kibrit Oyunları 2

Kolay gelsin… İyi eğlenceler dilerim 🙂

[E-Zeka.Net]

Kibrit Oyunları – 2
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Son Yorumlar

  1. latif

    Eğer amaç sadece kare yapmaksa , artının üst tarafındaki kibrit çöpünü alır ve alttaki kibrit çöpünün sağına yada soluna pararel koyarım ortaya bir kare çıkar . Ama 4 kibrit çöpüyle kare yapmamız gerekiyorsa bu yöntem olmaz.

    1. Anonim

      Olur ama biraz daha farklı düşüneceksin tek yöntem tek hamlede tek kibrit çöpü taşımak değil, iki kibrit çöpünü de tek hamlede taşıyabilirsin ve sorunun cevabı da bu söylediğim yöntemle bulunuyor.Aralarında 90 derece bulunacak şekilde iki kibrit çöpünü ortasından tutup diğer ikisinin bulunduğu konuma göre yerleştiriyorsun cevap bu kadar…

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.