3. ve 4. Sınıflardan Sonra Sıra 1. ve 2. Sınıflarda… Üstün Yetenekliler

BİLSEM Seçmeleri

Bakanlığımızca, özel yetenekli öğrencilerin belirlenmesi için 3. ve 4. Sınıflara yönelik Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Seçme Grup Tarama Sınavı 14 Şubat 2016 tarihi saat 10.00´da, 81 ilde, 219 sınav merkezi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nde aynı anda 118 bin 609 öğrenci katılımı ile gerçekleştirilmiştir.
Sonuçlar açıkladıktan sonra 3. ve 4. sınıf öğrencilerinden Grup Tarama Sınavını geçenler son aşama olan bireysel incelemeye kendi alanlarından katılacaklar.

3. ve 4. sınıf öğrencileri sonuçların açıklanmasını merakla bekleye dursunlar; İlkokul 1. ve 2. Sınıflara ise Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Seçme Grup Taraması bu yıl ilk kez 167.215 öğrenciye elektronik ortamda tablet uygulaması ile yapılaca. Sınav giriş belgeleri ve tarihleri önümüzdeki günlerde Bakanlık tarafından açıklanacağı ilan edildi.
BİLSEM tablet
1. ve 2. sınıflar bu yıl tabletlerle Grup Tarama Basamağını geçecekler. Bu Grup Tarama Seçmelerinde velilere düşen görev belirlenen tarih ve saatte Grup Taramasının yapılacağı binada çocuğunu hazır bulundurmasıdır.

Çocukların kendilerini rahat hissetmeleri bu aşamada önemli. Çocuğun yaşayacağı sınav kaygısı yanlış yapmasına neden olacağından çocuğun mümkün olduğu kadar sınav ne zaman olacak, nasıl olacak gibi sorulardan uzak tutmak gerekiyor.

Bakanlık açıklamasını öğrenmek için bizi takip etmeye devam edin…BİLSEM SeçmeleriBİLSEM tablet

3. ve 4. Sınıflardan Sonra Sıra 1. ve 2. Sınıflarda…
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Son Yorum

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.