Tüketimin Ofis Hali Tanıtım

avansas

Ofiste en çok nelerin tüketildiğini hiç düşündünüz mü? Aklınıza sadece kağıt, kalem mi geliyor? Aslında işin gerçeği bu değil, okuyunca bir anda akla gelmeyen, ama her gün el altında kullanılan ne kadar çok şey olduğunu hatırlayacaksınız.

Hayatın çok büyük bir kısmı ofiste geçiyor. 30 yıl günde 8 saat aktif çalıştığınızı varsayalım. Bunun neredeyse 21 yılını aynı mekanda yaşıyorsunuz. Sadece çalışmak haricinde yiyor, içiyor, okuyor, tartışıyor, sosyal ilişkiler kuruyor, şekerleme yapıyor, yazıp çiziyorsunuz. Evde veya tatilde geçirdiğiniz 9 yılın büyük bir kısmında da uyuduğunuzu hesaba katarsak aslında ofis dışında bir hayatınız yok. Düşünmesi bile şaşırttı, değil mi?

Yapılan tüketim ağırlıklı olarak ofis içinde gerçekleşiyor. Kırtasiye malzemeleri, tüketim listesinde en kabarık yeri kaplıyor. Fotokopi kağıtları, post-itler, kurşun kalemler, tükenmez kalemler, tonerler, kartuşlar, özel amaca yönelik plotter ve eskiz kağıtları, zarflar, bloknotlar, ajandalar, etiketler, ticari defterler ofislerin birebir iş için kullanılan malzemelerinden ilk akla gelen ve en çok tüketilenlerinden oluyor. Her toplantı öncesi alınan çıktılar, veri analizi raporları, çalışılan eskiz ve çizimler, yapılan karalamalar, gelen ve giden fakslar, telefonla konuşurken yapılan karalamalar kağıt dağlarını yutuveriyor.

Ofis hayatını kolaylaştıran, kapalı gözleri açan, mideleri yatıştıran, her masanın ayrılmaz parçaları nelerdir peki? Düşen motivasyonları toparlamaya çalışırken güç veren çikolatalar, gün boyu içilen demli çaylar, sertliği kişiye göre değişen kahveler, diyet sunta bisküviler, sağlık desteği bitki çayları, düşük kalorili yüksek enerjili tahıl barları, tüm içecekler için kağıt ve karton bardaklar da bu kalem altında yer alıyor. Ağır yenen öğle yemeklerinin kurtarıcısı, mineral bombası maden suları, kuru yemiş ve tuzlu atıştırmalıklar, günü kolayca tamamlamaya yardımcı oluyor.

Bunların yanı sıra göze gözükmeyen tüketim malzemeleri de var. Tuvalet ve temizlik işleri için kullanılan ekipmanlar aslında gizli kahramanlar. Kağıt havlular, tuvalet kağıtları, sabunlar, dezenfektan ve yüzey temizleyicileri gibi. Bunlar çoğu zaman ofis için, atıştırmalık ve içeceklerden daha önemli oluyor.

Bozulan ekipman ve telefonlar, değişen kartuş ve tonerler, kaybolan harici bellekler, tamire gidip dönemeyen bilgisayarlar, fotokopi ve faks makineleri de ofis içi harcanan listesinde varlar. Onları diğerleri kadar çok anmıyor oluşumuzun sebebi, sıklıkta diğerleriyle yarışamıyor olmaları oluyor. Yoksa değerleri kesinlikle kağıt kalemden daha az değil.

Vaktin çoğu ofiste, dolayısıyla tüketimin çoğu da ofiste derken abartı yapılmış olmuyor. Sadece kırtasiye malzemeleri düşünüldüğüne bile günlük tüketim ev içi harcama toplamından fazla gözüküyor.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

Tüketimin Ofis Hali
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.