MEB, BİLSEM Sınavlarına İlişkin Kamuoyu Duyurusu Yayınladı Üstün Yetenekliler, Zeka

BİLSEM Sınav duyurusu

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü BİLSEM Sınavları hakkındaki bilgi kirliliği üzerine kamuoyu duyurusu yayınladı.

Duyuruya göre;

2015-2016 eğitim öğretim yılı için bilim ve sanat merkezlerine alınacak öğrencilerin seçim süreci başlamıştır. Ancak, bilim ve sanat merkezi için öğrenci seçim sürecinden faydalanmak isteyen bazı internet sitelerinin ya da yayım kuruluşlarının bilim ve sanat merkezi sınavlarına yönelik soru, soru çözüm teknikleri, online eğitim seti ve kitapları gibi ticari niteliği öne çıkan ve Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’müzün de çalışmaları ile benzerlik gösterdiği şeklinde bir algı oluşturmaya yönelik faaliyetleri görülmektedir.

Bilsem sınavları ve yerleştirmeleri konusundaki bilgiler ve duyurular yalnızca Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’müz resmi sitesinde yer almakta, bunun dışındaki site ve yayım kuruluşlarının yayımladığı bilgiler gerçeği yansıtmamakta ve kamuoyunu yanıltıcı niteliktedir. Öğrencilerimiz ve velilerimiz bu tür yayımlara itibar etmemelidir. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’müzün resmi sitesinden yapılan duyurular dışında hiçbir bilgiye itibar edilmemesi ve öğrencilerin kişisel bilgilerinin her ne sebeple olursa olsun verilmemesi konusunda hassasiyet gösterilmesi önemle duyurulur.

Bakanlık bir nevi bu duyuru ile, BİLSEM Sınavlarını farklı amaçlar için kullanmaya çalışan bazı internet siteleri ve/veya yayım kuruluşlarını tenkit etti. Bakanlığın böyle girişimleri görüp sınav arifesi arayış içerisine giren velilere yönelik yaptığı bu açıklama yerinde olmuştur.

E-Zeka.Net ailesi olarak yayın ilkelerimiz doğrultusunda hiçbir zaman BİLSEM sorularının içeriği hakkında açıklama yapmadık. Ki çocukların kendi zeka düzeylerine göre güvenilir sonuçların ortaya çıkması çocuğunuz açısından en doğrusu olacaktır.

Unutmayın; Veliler için BİLSEM’ler bir statü göstergesi değildir!

MEB, BİLSEM Sınavlarına İlişkin Kamuoyu Duyurusu Yayınladı
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.