toplanın mutluluğun sırrını veriyorum… Psikolojik Danışmanlık

ÇALIŞ, ŞÜKRET SENİN DE OLSUN
Bütün psikologların üzerinde fikir birliğine vardıkları üç mutluluk formülü var: Şükretmek, iyilik yapmak ve yaptığın işi sevip daha çok konsantre olmak! Şükretmek, hayattan duyduğun memnuniyeti ifade etmek, hatta bunu düzenli olarak yazmak ve söylemek, sadece insanın keyfini yerine getirmekle kalmıyor. Kalifornia Üniversitesi?nin araştırmasına göre fiziksel sağlığı düzeltiyor, enerji seviyelerini yükseltiyor, acı ve yorgunluğu azaltıyor! İyilik yapmak, sözgelimi düzenli olarak bir huzurevini ziyaret etmek, bir komşuya yardım etmek, babaanneye mektup yazmak, mutluluk derecesini ani ve dramatik biçimde artırıyor! Ne para, ne aşk, ne güneş, ne gençlik. Yaptığınız işi sevip, o işe bütün konsantrasyonunuzu ve enerjinizi severek vermek de, mutluluğun formüllerinden biri. Marangoz olsanız da, doktor olsanız da böyle. O kadar araştırma, kolonoskopide ekstra 60 saniyeye katlanan denekler (!), yazışmalar, toplantılar, istatistikler… Psikologlar yine bize ana okulunda öğretilenlerle kutsal kitaplarda yazılanları bulmuşlar: Mutlu olmak için çalış, iyilik yap, şükret!

Yazan: Gülse Birsel

Günlük yaşamımda olmazsa olmazlarımdan üçüdür; dişlerimi fırçalamak,en az sekiz saat uyumak ve şükretmek ,elimden geldiğince iyilik de yaparım,eh! ara sıra da çalışırım(dayatma olmamak şartıyla) Bide mutluluğu şarta şurta bağlamam.Şu durumda olmuşum ben arkadaşlar…(Denyas)

toplanın mutluluğun sırrını veriyorum…
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Son Yorumlar

  1. rana

    sanki bende olacam. arada bir şikayet etmesem ve iş ortamımda daha az dangalak olsa herşey şahane.
    gerçi bunada şükür 🙂

  2. yorgun

    ŞÜKRETMEYİ ÖĞRETMEK MÜSLÜMAN TOPLUMUNA VURULMUŞ EN BÜYÜK DARBEDİR.DÜŞÜNÜN BİR KERE PİRİNCİN VAR ŞÜKREDİYORSUN. SONRA BİRİLERİ PİRİNCİNİ ALIP BULGUR VERİYOR ŞÜKREDİYORSUN. O BİRİLERİ GELİP BULGURUNU DA ALIYOR. EH BUNA DA ŞÜKÜR DİYORSUN. O BİRİLERİ GELİP BULGURUNU ALIP KURU EKMEK VERİYOR. BUNA DA ŞÜKÜR DİYORSUN. VERMEMEYİ ÖĞRENSENE KARDEŞİM. MÜCADELE ETMEYİ! SAKIN ELİMİZDEKİLERİ ALANLAR BİZE ŞÜKRETMEYİ AŞILAYIP SÜREKLİ ŞÜKRET DİYENLER OLMASIN…

  3. nuriye236

    sakın elimizdekileri alanlar bize şükretmeyi aşılıyayıp sürekli şükret diyenler olmasın:):) 🙂

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.