MEZUN OLDUĞUNUZ OKULA TİYATRO HEDİYESİ Sanat & Zanaat

Size Selam Getirmişem
Salihli halkının maddi desteği ile ″Size Selam Getirmişem″ adlı çocuk oyunu Namık Kemal İlköğretim Okulu′nda  1A ve 1B sınıflarında Beşeylül İlköğretim Okulu anasınıfı ve 1A sınıfına sahnelendi.

Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu ve Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Arslan′ın da katıldığı, coşkulu bir ortamda sahnelenen ″Size Selam Getirmişem″ isimli oyun miniklerden büyük beğeni topladı.

Pedagog Rejisor Dr. Rasim Aşın′ın ″Yaratıcı Drama Liderliği″ tekniği ile izleyici çocuklarında oyuna katılarak sahnelenen oyunda selamlaşma, yardımlaşma, birbirlerine saygılı olma, öğretmenlerinin ve aile sözüne uyma, çevre duyarlılığı birlik-beraberliğin önemi mesajları eğlenceli şekilde veriliyor.

Oyuna katılan çocuklar sahnede Rasim Aşın′ın liderliği esasında ″Parmak Çocuk″ masalını anlatıp masaldaki kahramanların çocuklar tarafından canlandırmasını sağlayınca, çocuklar büyük bir heyecanla sevinç çığlıkları, alkışlar içinde sahnelediler. Namık Kemal İlköğretim Okulu′nun 40 yıl öncesinin mezunlarından Gazeteci – Yazar Gülgün Yalvaç da oyunun başlangıç aşamalarında bindallı giyerek izleyici çocuklara, oyun hakkında bilgi vererek ve yer yer oyuncu gibi katılımlarda bulunarak oyunu renklendirdi.
Rasim Aşın, oyuna maddi ve manevi katkılarda bulunan Gülgün Yalvaç′ın oyunu 1A. sınıfına hediye ederek ″mezun olduğunuz okula tiyatro hediye edin″ kampanyasına da destek vermesinden sevinç duyduğunu ve bundan sonraki okullara da Salihli halkının mezun olduğu okulun sınıflarına tiyatro hediyesi vermeye devam edeceklerine inandığını ve özellikle anasınıfı, 1 ve 2. sınıf öğrencilerine her ay bir oyun izleyip katılabilmelerini sağlamanın eğitimlerine de önemli bir destek olacağını da bildirdi.

Sponsor Olun! Sizin Okulunuzda da Oynansın.
Oyunun yönetmeni ve oyuncusu Pedagog Rejisor Dr. Rasim Aşın, ″Salihli′de yaşayan çocuklarımıza, Salihli sınırları içinde olup da hiç tiyatroya gitmemiş çocuklara kendi yaşlarına uygun, doğru çocuk oyunları izlemelerini sağlayarak onları tiyatro sanatı ile tanıştırmak; Türkiye sevgisi ve Türkiye bilinci kazandırmak, kardeşlik düşüncesini geliştirmek, İlköğretim okul idareleri, öğretmenler ve velilerin tiyatro sanatını takip etmelerini özendirmek gibi amaçlarımızın gerçekleşmesinde Salihli′lilerin okullarına tiyatro hediyesi verme konusundaki katılımlarındaki samimiyet için çok sevindiğimi ve katılımda bulanan herkese teşekkürlerini bildirmek isterim. 23 Mart′a kadar devam edecek gösterilere sponsorluk yapmak için 0551 407 15 25 nolu telefondan ve ya rejisoryug@hotmail.com adreslerinden rezerv yapabileceklerini bildirmek isterim.″ dedi.

Rasim Aşın ayrıca, Salihli halkına mezun oldukları okulların sınıflarına ya kendi başlarına yada 3-5 arkadaşın 25-30 tl gibi az miktarlarda orkalıklarla 125 lira karşılığı oyun hediyesi yapabileceklerini bildirdi.

9 ve 10 şubat da Salihli Çağdaş Elektrik sahibi Ahmet Güvez ve Salihli Modem Bilgisayar sahibi Tamer Gür′ün sponsorluğunda Namik Kemal İlköğretim Okulu′nda gösterilerine devam edecek olan Rasim Aşın, oyunları Salihli′deki 25 ilköğretim okulunda, 30 eğitim gününde toplamda 60 seans oynayabileceğini, bunun için de başta mezunların ve hali hazırda çocukları okuyan velilerin, iş adamlarının, eğitimle ilgili kurum – kuruluş, sendika, dernek gibi sivil toplum kuruluşlarının her sınıf için 125 tl karşılığında sınıflara bir oyun hediyesi yapmakla kampanyaya katılabileceklerini belirtti.

Pedagog Rejisor Dr. Rasim Aşın Kimdir?
″Çocuk Tiyatrosu ve Eğitimde Tiyatro″ (2005) adlı yayımlanmış bir kitabı bulunan ve Ankara Devlet Tiyatrosunda ″Boğaç Han″ adlı çocuk oyununu yöneten; ayrıca 1983 yılında Salihli Belediyesi Şehir Tiyatrosu′nun kurululuşunda da yer alan ve 1992-1995 yılında hizmet vermiş Salihli′nin ilk yerel televizyonu Salihli Kent TV′nin de kurucuları arasında da olmuş olan Pedagog Rejisor Dr. Rasim Aşın, Azerbaycan Devlet Güzel Sanatlar Ünivesitesi′nde ″Tiyatro Yönetmenliği″ alanında Lisans ve Oyunculuk bölümünde Çocuk Tiyatrosu Oyunculuğu alanında Yüksek Lisans eğitimi aldıkdan sonra Eğitim Fakültesinde Eğitimde Tiyatro alanında Doktora da yaparak çocuk tiyatrosu alanında özel çalışmaları ile de Azerbaycan ve Türkiye tiyatrolarında dikkat çekiyor. Rasim Aşın ayrıca Sart kasabasında tiyatro kelimesinin (Theatron) ilk kullanıldığı ve tiyatro sanatının ilk yapıldığı yer olması ve mitoloji dönemininde tiyatro tanrısı olarak kabul edilen Dionysos′un da yaşadığı topraklarda sembolik özellikli ″Dionysos Tiyatro Köyü″  kurma çalışmalarını sürdürerek Salihli ve Sart′ın ülkemizde ve dünyada daha çok tanınabilmesi için ulusal ve uluslararası festivaller ve çocuk tiyatrosu eğitim merkezi alanlarında özel etkinliklerin hazırlıklarını da sürdürmektedir.

 

MEZUN OLDUĞUNUZ OKULA TİYATRO HEDİYESİ
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.