BİR EVLİLİK MASALI -1- Köşe Yazıları

Ailenin kara gözlü kara kaşlı biricik oğlu ile aynı duygularla yetişen prenses kızı belediyenin verdiği yetgiyle evlenirler. Ha bu sonuç değil başlangıçtır aslında. Bu izdivacın birde öncesi vardır .Başlangıçlar hep iyi niyetli ve güler yüzlüdür. Birden bire iki anne ve iki babanız olur. Seçilmiş zamanlarda buluşulduğundan iki taraf da hazırlıklıdır, henüz kılıçlar çekilmemişdir. Karşı tarafın kedisi köpeği bile sevimli gelir insana…Merasime meraklı bir millet olarak yapılacak törenler hiyararşik bir sıraya konur. Bizde adet böyledir diye başlayan cümlelerin sonu bir türlü gelmez. İlerki dönemde başa tapmak için malzeme birikmeye başlar.. Kızımızı ne doktorlar mühendisler istemişdir zamanında ama …Günler geçtikçe ailenin dayısının karısının eniştesinin ablası bile olayların içinde yer almaktan çekinmez. Bilir kişiler çoğalır. İşte ilk kavganın sinyali bu noktada başlar. Sonra el gün ne der baskısıyla susulur, bastırılır,ertelenir başka bahara. Ben oğlumu EL KIZI na yedirmem edasını takınıverir sevgili kayınvalde.

Bir genç babasına sorar”baba evlenmek kaça mal olur?”Baba cevap verir:”Bilmiyorum oğlum ben hala ödüyorum…”

DEVAM EDECEK…

BİR EVLİLİK MASALI -1-
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Son Yorumlar

  1. sima

    Evet ya…Neden kavgalar salt karı-koca arasındaki herhangi bir problemden değil de hep 3. şahıslar yüzünden olur?

  2. rana

    evlendikten sonra iki taraf içinde geçerli söylediğim; değil aynı evde, aynı şehirde bile yaşamamak lazım. özel günlerde ve özleyince gelsinler gitsinler.

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.