BİLSEM Seçmelerine Bu Yıl Hangi Sınıflar Girecek? Üstün Yetenekliler

BİLSEM seçmelerine bu yıl hangi sınıflar girecek?

BİLSEM Nedir?

Bilim ve sanat merkezleri; okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan bağımsız özel eğitim kurumlarıdır. Bu merkezlerde öğrenciler uyum, destek eğitimi, bireysel yetenekleri fark ettirme, özel yetenekleri geliştirme ve proje üretimi/yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alınırlar.

Özel yetenekli öğrencilerin kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimin ötesinde farklılaştırılmış bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezleri, 81 ilde 116 merkezde hizmet vermektedir.

BİLSEM Seçmelerine Bu Yıl Hangi Sınıflar Girecek?

 2017‐2018 eğitim öğretim yılında ilkokul 1, 2 ve 3. sınıfa devam edip genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında akranlarından ileri düzeyde farklılık gösterdiği düşünülen öğrencilerin sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilmesiyle bilim ve sanat merkezlerine öğrenci seçim süreci başlayacaktır.

Sınav Ücreti Ne Kadar?

Sınıf öğretmeni tarafından aday gösterilen öğrencinin velisi; uygulama ücreti olarak KDV dâhil 50 TL’yi (elli Türk lirası) aşağıdaki seçeneklerden birini kullanarak 1329 Kasım 2017 tarihleri arasında yatıracaklardır. Uygulama ücreti yatırıldıktan sonra gözlem formları sınıf öğretmeni tarafından e‐okul sistemi üzerinden doldurulacaktır.

  • MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankasından herhangi birine kurumsal tahsilat programı aracılığıyla yatırılabilir.
  • Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası ya da Halk Bankası ATM’lerinden, Vakıflar Bankası internet bankacılığı, Halkbank internet bankacılığı, Ziraat Bankası internet bankacılığı üzerinden yatırabilir.
  • Vakıflar Bankası şubeleri üzerinden yatırılabilir.
  • Ayrıca, tüm banka kredi kartları ile https://odeme.meb.gov.tr/ internet adresinden ödeme yapılabilir. (Not:  Ödeme ekranındaki yönlendirmeler dikkatlice okunarak takip edilmelidir.)

ÖNEMLİ: Ücretini yatırdığı hâlde e‐okul sistemi üzerinden sınıf öğretmeni tarafından gözlem formu doldurulmayan öğrenciler tablet bilgisayar grup tarama uygulamasına alınmayacaktır.

Belirtilen süreler içerisinde gözlem formu doldurulmayan, uygulaması geçersiz sayılan, uygulamaya girmeyen, uygulamaya alınmayan, uygulamaya girme koşullarını taşımayan ya da uygulamadan çıkarılan adayların grup tarama uygulamasıyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

Grup tarama uygulamasında yanlış yatırılan ücretlerin iadeleri uygulamaların tamamlanmasından yaklaşık dört hafta sonra tek yanlı olarak döner sermaye işletmesi tarafından adaylardan herhangi bir başvuru talep edilmeksizin yapılır. Ücretler yalnızca Ziraat Bankası sistemleri aracılığı ile iade edilmektedir. Adaya grup tarama uygulaması

için randevu verilmiş ise adayın uygulamaya herhangi bir sebeple girmemesi durumunda (Bakanlık tarafından uygulamanın iptal edilmesi hariç) iade talep edilemez.

BİLSEM Seçmelerine Bu Yıl Hangi Sınıflar Girecek?
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.