ÖRGM Müdürü TEOG ve ÖSYS Tercih Hizmetleri Konusundaki Mesajı Eğitim Gündemi

celil güngör

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürümü Celil Güngör 14-24 Temmuz tarihleri arasındaki ortaöğretim kurumlarına yerleştirme ve 18-26 Temmuz tarihleri arasındaki ÖSYS tercih dönemlerinde sunulacak danışmanlık hizmetleri konusunda orgm.meb.gov.tr internet sayfasından bir mesaj yayımladı.  Mesajında;

“Öğrencilerimizin bir kısmı 8; bir kısmı ise 12 yıl süren eğitim yaşamlarının sonundaki sınavlarını geride bırakarak kendileri için önemli olan başka bir aşamaya geldiler. Geride bırakılan eğitim yaşamı ve girilen sınavların öğrencilerimizin hayatlarına istedikleri şekilde yansımasını, bundan sonraki aşama olan tercih döneminin öğrenci ve velilerimiz için verimli bir şekilde değerlendirilmesini temenni ederim.

Sevgili Öğrenciler,

Yoğun bir şekilde emek vererek tamamladığınız eğitiminiz ve hazırlandığınız sınavların ardından eğitim yaşamı ve sınavlar kadar önemli başka bir süreç olan tercih dönemine gelmiş bulunmaktasınız. Bu döneme kadar sarf ettiğiniz emeğin karşılığını almanız için ilk adım, size uygun olan bir üst öğrenim kurumuna yerleşmeniz olacaktır. Bu noktada, geleceğe güvenle bakabilmek adına doğru kararlar alabilmeniz ve doğru sonuçlara varabilmeniz için sizlere hizmet vermek üzere ülke genelinde 81 ilde sizlerin rahatlıkla ulaşabileceği yerlerde oluşturduğumuz tercih danışmanlığı komisyonlarından mutlaka yararlanmalısınız.

Geleceğinize yön vermeniz açısından amaçlarınız doğrultusunda hareket etmeniz, sizi hayatta mutlu kılacak en önemli etkenlerden biridir. Bu sebeple, liseye ve üniversiteye adım atmaya hazırlandığınız bu süreçte komisyonlarda hizmet verecek öğretmenlerinizin birikiminden faydalanmak sizi daha doğru sonuçlara ulaştıracaktır. Amaçlarınızın uygunluğu noktasında öğretmenlerinizin birikiminin yanısıra ailelerinizin tecrübelerinden yararlanmanız da büyük önem taşımaktadır. İşte bunun içindir ki, tercih komisyonlarına başvururken ailelerinizle birlikte olmanız sizin ve ailenizin en uygun tercih sonuçlarına ulaşmanızı sağlayacaktır.

Değerli Veliler,

Geçmiş yıllarda büyük ölçüde dershaneler tarafından kontrolsüz biçimde yürütülen tercih danışmanlığı hizmeti, dershanelerin kapatılması ile birlikte 2014-2015 eğitim-öğretim yılı sonundan itibaren Bakanlığımızca ülke genelinde yürütülmeye başlanmıştır. Okullarda, alışveriş merkezlerinde, şehir meydanlarında, Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde ve erişimin kolay olduğu yerlerde oluşturduğumuz 9918 komisyonda tercih danışmanlığı konusunda donanımlı 29854 öğretmen ve idarecimiz ile birlikte bu yıl da 81 ilde sizlere ve öğrencilerimize hizmet vereceğiz. Ayrıca bu yıldan itibaren yaygınlaştırmayı planladığımız gezici komisyonlarımız aracılığıyla da mümkün olan her yere ulaşmayı planladık.

Tercih döneminde komisyonlar her ne kadar öğrencilerimize hizmet verecek olsalar da, çocuklarınızın yanında komisyonlarda olmanız öğrencilerimiz ve sizin için önemli kazanımlar sağlayacaktır. Komisyonlarda öncelikli amaç öğrencilerimizin kendilerine uygun hedefler doğrultusunda yönlendirilmesi olmakla birlikte, ailelerin sosyoekonomik koşullarının da göz ardı edilmemesi doğru yönlendirme açısından çok önemlidir. Bu durumda size düşen, çocuklarınızın kaliteli bir tercih danışmanlığı hizmeti alabilmesi için komisyonlara başvurmaları konusunda onları yönlendirerek yanlarında olmaktır.

Öğrencilerimizin gelecekleri adına karar verme yetkinliklerini gösterdikleri, ailelerimizin bu süreçte çocuklarına destek oldukları, öğretmenlerimizin ise aile ve öğrencilerimize yeni ufuklar açabilmek adına yol gösterdikleri bir tercih dönemi dilerim.”

dedi.

ÖRGM Müdürü TEOG ve ÖSYS Tercih Hizmetleri Konusundaki Mesajı
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.