Bilsem Son Aşama Seçmeleri Merak Edilenler Üstün Yetenekliler

bilsem bireysel inceleme

BİLSEM Grup Tarama Sonuçları açıklandıktan sonra ne olacak? 2. Aşamaya hak kazandık şimdi ne olacak? Sorularının cevapları ve daha fazlası yazımızda…

Bireysel Değerlendirme ve Sonuç Açıklama

Grup tarama uygulama sonuçları açıklandıktan sonra ortalamanın üstünde puan alan öğrenciler yetenek alanlarına (genel zihinsel, resim, müzik) göre bireysel değerlendirmeye alınacaktır. Grup tarama uygulamasında belirlenen ortalamayı geçerek yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilere il tanılama sınav komisyonu tarafından MEBBİS-BİLSEM İşlemleri Modülü üzerinden yer, tarih ve saat bilgileri belirtilerek randevu verilecektir.

Genel Zihinsel Yetenek Alanında Bireysel Değerlendirme

  1. Genel zihinsel yetenek alanında bireysel değerlendirmeye alınacak öğrencilerin randevu bilgileri 24 Nisan- 05 Mayıs 2017 tarihleri arasında e-okul sisteminde yayınlanacak ve öğrenci velisine okul müdürlüğü tarafından bildirilecektir.
  2. Genel zihinsel yetenek alanında yapılacak olan bireysel değerlendirmeler 8 Mayıs 2017 tarihinde başlayacak ve 30 Haziran 2017 tarihinde tamamlanacak şekilde planlanacaktır.
  3. Genel zihinsel yetenek alanında yapılacak değerlendirmeler, öncelikle Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde ( RAM ); bu merkezlerin uygun olmaması durumunda ise Bilim ve Sanat Merkezlerinde ( BİLSEM ) yapılacaktır.
  4. Genel zihinsel yetenek alanında yapılacak bireysel değerlendirme sonuçları değerlendirmeyi yapan uzman tarafından RAM Modülü üzerinden aynı gün içinde sisteme girilecektir.
  5. Genel zihinsel yetenek alanında yapılan bireysel değerlendirme sonuçları öğrencinin yüksek yararı düşünülerek internet ortamında açıklanmayacaktır.

Resim Yetenek Alanında Bireysel Değerlendirme

  1. Resim yetenek alanında bireysel değerlendirmeye alınacak öğrencilerin sınav yeri, tarihi ve saatine ilişkin açıklamaların yer aldığı belge 24 Nisan- 05 Mayıs 2017 tarihleri arasında e-okul sisteminde yayınlanacak ve öğrenci velisine okul müdürlüğü tarafından bildirilecektir.
  2. Resim yetenek alanında özel yetenekli olduğu düşünülen öğrencilerin tanılamaları ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere Bilim ve Sanat Merkezleri Yönergesinin 32. Maddesine göre oluşturulan komisyon, BİLSEM’lerin ve diğer okul/kurumların ilgili alan öğretmenlerinden olmak üzere 5 asıl üyeden oluşur. Aynı usulle 5 yedek üye belirlenir.
  3. Görsel sanatlar yetenek/beceri değerlendirme komisyonu, resim yetenek alanında aday gösterilen öğrencilerin bireysel incelemelerini Genel Müdürlük tarafından belirlenen ölçütler doğrultusunda yapacaktır.
  4. Resim yetenek alanında bireysel değerlendirmeler Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2017 Mayıs ayında illere resmi yazı ile bildirilen tarihlerde merkezi olarak yapılacaktır.
  5. Resim yetenek alanında yapılacak değerlendirme sonuçları görsel sanatlar yetenek/beceri komisyonu tarafından bilsem.meb.gov.tr adresine girilecektir.

Müzik Yetenek Alanında Bireysel Değerlendirme

  1. Müzik yetenek alanında bireysel değerlendirmeye alınacak öğrencilerin sınav yeri, tarihi ve saatine ilişkin açıklamaların yer aldığı belge 24 Nisan- 05 Mayıs 2017 tarihleri arasında e-okul sisteminde yayınlanacak ve öğrenci velisine okul müdürlüğü tarafından bildirilecektir.
  2. Müzik alanından özel yetenekli olduğu düşünülen öğrencilerin tanılamaları ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere Bilim ve Sanat Merkezleri Yönergesinin 33. Maddesine göre oluşturulan komisyon BİLSEM’lerin ve diğer okul/kurumların ilgili alan öğretmenlerinden olmak üzere 5 asıl üyeden oluşur. Aynı usulle 5 yedek üye belirlenir.
  3. Müzik yetenek/beceri değerlendirme komisyonu, müzik yetenek alanında aday gösterilen öğrencilerin bireysel incelemelerini Genel Müdürlük tarafından belirlenen ölçütler doğrultusunda yapacaktır.
  4. Müzik yetenek alanında bireysel değerlendirmeler 15 Mayıs 2017 tarihinde başlayacak 30 Haziran 2017 tarihinde tamamlanacak şekilde planlanacaktır.
  5. Müzik yetenek alanında yapılacak değerlendirme sonuçları müzik yetenek/beceri değerlendirme komisyonu tarafından aynı gün içinde bilsem.meb.gov.tr adresine girilecektir.

Bilim ve Sanat Merkezlerine Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri

  1. Bireysel değerlendirmeler 30 Haziran 2017 tarihinde tüm Türkiye’de tamamlandıktan sonra Bilim ve Sanat Merkezlerine yerleştirme sonuçları 15 Temmuz 2017 tarihinde http://www.meb.gov.tr adresinden açıklanacaktır.
  2. Bilim ve Sanat Merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler 4-8 Eylül 2017 tarihleri arasında Bilim ve Sanat Merkezine kayıtlarını yaptıracaklardır.

Gelişmeleri herkesten önce öğrenmek ve daha fazlası için bizi takip etmeye devam ediniz

Bilsem Son Aşama Seçmeleri Merak Edilenler
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.