BİLSEM’e öğrenci seçimi için grup taraması tamamlandı Üstün Yetenekliler

bilsem tablet

Bilim ve Sanat Merkezlerine (BİLSEM) alınacak özel yetenekli öğrencilerin belirlenmesi için ilk kez tablet bilgisayar üzerinden uygulanan grup tarama sürecinde toplam 167 bin 116 öğrenci aday gösterildi.

Bilim ve Sanat Merkezlerine (BİLSEM) alınacak özel yetenekli öğrencilerin belirlenmesi için ilk kez tablet bilgisayar üzerinden 1. ve 2. sınıf düzeyindeki öğrencilere uygulanan grup tarama süreci tamamlandı. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 2015-2016 eğitim öğretim yılında Bilim ve Sanat Merkezlerine öğrenci seçim sürecinde aday gösterilen 1. ve 2. sınıf düzeyinde öğrencilerin grup tarama sınavı Türkiye’de ilk defa tablet bilgisayar üzerinden gerçekleştirildi.  27 Şubat -24 Nisan 2016 tarihleri arasında 81 ilde 185 sınav merkezinde yapılan uygulama, 5 bin 360 tabletle gerçekleştirildi.

167 bin öğrenci aday gösterildi

1. ve 2. sınıf düzeyinde öğrenci seçimi; 9-27 Kasım 2015 tarihleri arasında 1.sınıf düzeyinde 68 bin 764,  2. sınıf düzeyinde ise 98 bin 352 kişi olmak üzere toplam 167 bin 116 öğrencinin aday gösterilmesi ile başladı. Grup tarama uygulamasında kullanılacak sorular,  Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile birlikte hazırlanırken, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından da bilgisayar yazılımı hazırlandı. Tablet bilgisayarla grup tarama uygulaması için 81 il merkezinde yapılan değerlendirme sonucu, belirlenen sınav merkezlerinin gerekli donanım ve alt yapı hazırlıkları tamamlandı.

Bu süreçte Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından e-okul üzerinden aday gösterilen öğrencilerin sınav tarih ve saati belirlenerek öğrencinin T.C kimlik numarası sisteme tanımlandı. Öğrenciler randevu verilen sınav tarihi ve saatinde uygulamaya alındı. Toplam 167 bin 116 öğrenciye günlük 4 oturum şeklinde grup taraması uygulaması yapıldı. 81 ilde aynı anda başlayan oturumlar 10 kişilik gruplar halinde uygulandı.

BİLSEM’e öğrenci seçimi için grup taraması tamamlandı
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.