BİLSEM 2016 GTS Sonuçları 3. ve 4. Sınıf Üstün Yetenekliler

BİLSEM 2016

BİLSEM 2016

14 Şubat 2016 günü yapılan 3. ve 4. sınıf öğrencileri için Bilim ve Sanat Merkezi Seçmeleri Grup Tarama Sınavı açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı takvime göre 09 Mart 2016 günü 3. ve 4. sınıfların sonuçlarının açıklanma günü.

BİLSEM 2016 seçmeleri Genel Tarama Sınavı sonuçlarına Milli Eğitim Bakanlığının Sınav Duyuları Bölümünden ulaşabilirsiniz.

3. ve 4. snıflar BİLSEM 2016 GTS Sonuçları için tıklayın.

Baraj Var mı?

MEB Açıklaması:

– 2016-2017 Eğitim öğretim yılından itibaren Bilim ve Sanat Merkezlerimizde eğitimlerine devam edecek 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik 14 Şubat 2016 tarihinde merkezi olarak gerçekleşen grup tarama sınavı sonuçlanmıştır.
– Bu sınav ile genel zihinsel alanda bireysel incelemeye hak kazanan öğrenciler için taban puanlar, Türkiye ortalaması üzerinden yapılmış, 3. ve 4. sınıflar için 270 Puan olarak belirlenmiştir.
– Resim ve Müzik alanında bireysel incelemeye hak kazanan öğrenciler; Bilim ve Sanat merkezlerine yerleştirilecek öğrenci sayılarının dört katı üzerinden yapılmıştır.

Hali hazırda devam eden 1. ve 2. sınıf öğrencileri için yapılan BİLSEM 2016 Grup Tarama Sınavlarının Sonuçlarının ise 05 Mayıs 2016 tarihinde açıklanması bekleniyor.

Sonuçlar Açıklandı Şimdi Ne Olacak?

BİLSEM Seçmelerinin 2. basamağını olan Grup Taram Sınavını başarıyla geçen öğrenciler 3. basamak olan Bireysel İncelemeye çağırılırlar.

Bu bireysel incelemeler çocuğun yetenek alanı doğrultusunda yapılır. BİLSEM seçmeleri 3 yetenek alanı üzerinden yapıldığı için çocuk, zihinsel, müzik veya resim yetenek alanlarından (kendi yetenek alanı hangisi ise o alanda) bireysel incelemeye alınır.

Bireysel inceleme tarihleri ve saatleri çocuğun kendi okuluna bildirilir. Çocuk belirtilen tarih, saat ve yerde bireysel incelemeye girer.

BİLSEM 2016 GTS Sonuçları 3. ve 4. Sınıf
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Son Yorumlar

  1. Kutlu

    Garip bir şey var, MEB, baraj puan şudur diye açıklıyor ama adayların puanını ve doğru/yanlış sayısını açıklamıyor. Ne anlamı var ki barajı belirtmenin?

  2. Anonim

    kazandın, kazanamadın dşye sınav sonucu mu olur. Puanlar acıklanmalı. dogru yanlıs sayısı acıklanmalı.

  3. SERİNKANLI

    Evet, puanlar belirtilmelidir. Kaç soru cevapladıklarını bilmek sonraki yıllar için de çocuklara yön verir.

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.