Türk İşaret Dili Dersi (1. Sınıf) Öğretim Programı Yayımlandı İşitme Engelliler, Özel Eğitim

TİD

İşitme Engelliler İlkokullarının 1.sınıflarında 2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren okutulacak olan Türk İşaret Dili Dersi (1. Sınıf) Öğretim Programı, Talim ve Terbiye Kurulunun 29. 07. 2015 tarih ve 67 sayılı Kararı ile kabul edilmiştir.

İşitme engelli öğrencilerde ana dil yoksunluğundan dolayı ortaya çıkabilecek dilsel, bilişsel ve sosyal-duygusal yetersizliklerin giderilmesi ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi, öğrencilerin yaşadıkları kültürü, sosyal ve doğal çevreyi tanımaları amacıyla hazırlanan Türk İşaret Dili Dersi (1. Sınıf) Öğretim Programı, İşitme Engelliler İlkokulu 1. sınıfları için haftalık 2 ders saati üzerinden kurgulanmıştır.

Ülkemizdeki işitme engelli öğrenciler arasında kullanılan işaret dilinde temel düzeyde belirli bir standart geliştirilmesine de katkı sağlaması beklenen Program, öğrenci merkezli, aktif öğrenme ile esneklik esaslarına dayalı ve etkinlik temelli bir yaklaşımla hazırlanmıştır. İlkokul birinci sınıf öğrencisinin gelişim düzeyiyle uyumluluk gösteren Öğretim Programında “Alıcı dil” ve “İfade edici dil” olmak üzere iki öğrenme alanı içinde 34 kazanım mevcuttur. Öğrencinin kendisi ve yakın çevresinden başlayarak içinde yaşadığı sosyal çevrede kullanması muhtemel sözcüklerden seçilmiş 650 sözcük yer almaktadır.

Türk İşaret Dili Dersi (1. Sınıf) Öğretim Programının, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında İşitme Engelliler İlkokulu 1. sınıf öğrencilerinin yanı sıra bu eğitim öğretim yılına mahsus olmak üzere 2 ve 3. sınıf öğrencilerinin de almaları Kurul tarafından kararlaştırılmıştır.

· Kurul Kararlarını indirmek için Tıklayınız.

· Türk İşaret Dili Dersi (1. Sınıf) Öğretim Programı’nı indirmek için Tıklayınız.

Türk İşaret Dili Dersi (1. Sınıf) Öğretim Programı Yayımlandı
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.