PayPal ile eBay Yollarını ayırdı. eBay and PayPal will be Separate Companies Bilişim & Teknoloji, Köşe Yazıları

Paypal, alışveriş devi olan eBay şirketi ile yollarını ayırdı. Artık Paypal’ın kendi şirketi var.

Şirketçikden Şirkete…

eBay şirketi sitesindeki para trafiğini kontrol altında tutabilmek ve daha güvenir bir sistem oluşturmak için Paypal online bankacılık sistemini kurmuştu. Paypal online alışveriş yapılan farklı sitelerle de çalışmaya başlayınca artık şirket içinde bir şirketçik olmaya adım atmış oldu.

Paypal, dünya genelinde sunduğu hizmetler ile online bankacılık anlayışının hatta kültürünün oluşmasına büyük katkılar sağlamıştır.

Paypal Nedir?

Türkiye’de son yıllarda parlayan BSMexpress modelini bilenlere PayPal’ın genel anlamda ne olduğunu anlatmaya gerek yok. Çünkü benzer sistemde çalışıyor.

Bilmeyenlere gelince; Online Bankacılık Sistemi olarak tanımlamak en doğrusu olsa gerek. Son zamanlarda Türkiye’de de hizmete sunduğu Paypal Kartlarını saymazsak; asılında hesabınız e-posta adresinizdir.

Paypal demek: “Bir e-posta adresiyle ödeme yapabilir veya ödeme kabul edebilirsiniz” demektir.

Gelelim eBay sistemine

Onu da şöyle açıklayayım: eBay dünya genelinde insanların, şirketlerin hesaplarının olduğu bir alışveriş platformu. Şirketler ve şahıslar ellerindeki ürünlerini veya ikinci el eşyalarını online olarak satışa sundukları bir siteden bahsediyoruz. Yabancı gelmese gerek… Çünkü, Türkiye’deki örneği gittigidiyor’dur. Hoş GittiGidiyor da bir eBay şirketi 🙂 Burada bir parantez açmak gerek. GittiGidiyor sonradan ebay’ın şirketçiği oldu. Önceden kendisi bu işi zaten yapıyordu. Daha sonra eBay bölgesel siteleri gözlerine kestirince birleşme kaçınılmaz oldu.

eBay için başka bir yazı yazmak gerek, bu kadar eBay muhabbeti yeter.

ebay-paypal-saperated

Paypal müşterilerini ne bekliyor?

Paypal, eBay ile şirketleri ayırınca bazı düzenlemelere gitti ve hesap sahiplerine bu haberi bildirdi. Korkacak pek bir şey gözükmese de “Şeytanlık Satır Aralarında Gizlidir.” lafını hatırlatayım. Bazı yasal düzenlemeler var. Eğer PayPal hesabı sahibi iseniz PayPal’ın açıklaması ve ilgili linklere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

eBay ve PayPal yakında ayrı şirketler olacaktır başka bir deyişle artık aynı şirketler grubunun parçası olmayacağız. Ancak bunun siz müşterilerimize olan bağlılığımızı değiştirmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Size kesintisiz ve keyifli bir deneyim sunmanın heyecanını her zamankinden daha fazla yaşıyoruz.

PayPal’ı eBay üzerinde her zamanki gibi kullanmaya devam edebilirsiniz; bu durum değişmeyecek. Uygun alışverişleriniz hâlâ alıcı koruması programlarımızla korunuyor.

Her zaman aldığınız müşteri desteği ve dolandırıcılık tespiti hizmetlerini aynı seviyede sağlamak için eBay ve PayPal arasındaki müşteri bilgileri paylaşımına da devam edeceğiz.

 Bilgilerinizi nasıl koruyacağımızı ve paylaşacağımızı açıklayan kullanıcı sözleşmelerimizi ve gizlilik politikalarımızı güncelledik. Örneğin, eBay ve PayPal, şu konularda birlikte çalışmaya devam edecek:

  1. Potansiyel dolandırıcılık tespiti ve hesabınızın korunması
  2. Müşteri desteği sağlanması
  3. Ödemelerin işlenmesi, gönderim ve benzeri hizmetlerin sunulması

Tüm ayrıntılar için şartlarımızın tamamını okuyabilirsiniz.

eBay Kullanıcı Sözleşmesi PayPal Kullanıcı Sözleşmesi
eBay Kullanıcı Gizlilik Bildirimi PayPal Gizlilik Politikası

İyi alışverişler, bol kazançlar.PayPal, eBay shopping giant who parted ways with the company. Paypal now has his own company.

The Little Company (Intercorporate) or The Company …

eBay company to keep control of the money from the traffic on the selfsite and PayPal is more secure online banking system was established to create a system. To work with the different sites online shopping starts with PayPal now it has taken steps to become a little company within the company.

PayPal, the world of online banking approach to the services it offers across even have contributed greatly to the formation of culture.

What Is PayPal?

Those who know the pattern in recent years in Turkey glowing BKMexpress no need to explain what is in the overall PayPal. Because it works in a similar system.

As for those who do not; Although the need to define precisely the Online Banking System. Lately the exception of PayPal services offered by Cards in Turkey; hanging in your account email address.

PayPal says: “You can accept payments or make a payment with an e-mail address”.

What about Ebay system

Let me also explained: Ebay is a shopping platform that the accounts of the companies or worldwide people. Companies and individuals are shopping and selling and talking about products or second-hand goods in the hands of a site they offer for sale online. Not sound unfamiliar … Because, simillar like in Turkey is GittiGidiyor (GG). 🙂 Such as GittiGidiyor (GG) in an eBay company must open a parenthesis here. Gittigidiyor was later intercorporate of eBay. Previously GG was already doing this work. It was then become unavoidable of  Ebay have regional shopping sites in one’s sights.

Need to write another post to eBay, so let’s call it a day for Ebay.

ebay-paypal-saperated

What the future holds for PayPal customers?

When PayPal separate to companies with eBay,  some legal regulation will be changing. Because of this, PayPal have reported this news to them customers. Fear does not seem to be much “mischief is hidden between the lines.” I remembered the words. There are certain legal regulations. If you are the owner of the Paypal account can be found below Paypal description and the relevant link.

eBay and PayPal will be separate companies soon, which means we won’t be part of the same group of companies anymore. You can be confident this doesn’t change our commitment to our customers. We’re more excited than ever to bring you a seamless and enjoyable experience.

You can keep using PayPal on eBay just like you do today; that won’t change. Your eligible purchases are still protected through our buyer protection programs.

We’ll also continue to share some customer information between eBay and PayPal to provide you the same level of customer support and fraud detection you get today.

 We’ve updated our user agreements and privacy policies to describe how we’ll protect and share your information. For example, eBay and PayPal will work together to:

  1. Detect potential fraud and protect your account
  2. Provide you customer support
  3. Process payments, and offer shipping and related services

You can read our full terms for all the details.

eBay User Agreement PayPal User Agreement
eBay User Privacy Notice PayPal Privacy Policy

Good shopping, plenty of earnings

PayPal ile eBay Yollarını ayırdı. eBay and PayPal will be Separate Companies
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.