Satranç Oyunu Game Of Chess Zeka Oyunları

satranç oyunu

Satranç Oyunu

Oyun, mouse (fare) yardımıyla oynanır. Renginizi seçerek oyuna başlayın.

Satranç Nedir?

Satranç, bir zeka ve strateji oyunudur. iki oyuncu arasında 8×8’lik karelerden oluşan bir tahta üzerinde özel taşlar ile oynanan bir masa oyunudur. Dünya çapında turnuvaları düzenlenir ve bir spor kabul edilir. Bu oyun satranç tahtası denilen 8×8’lik kare bir alan üzerinde satranç taşlarıyla oynanır. Toplam 64 karenin yarısı siyah, yarısı beyaz renklerden oluşur. Taraflar beyaz ve siyah renkli taşları alırlar. Oyuna beyaz rengi alan oyuncu başlar. Her oyuncunun bir seferde bir hamle yapmasıyla oyun gelişir. Oyunun başında beyaz ve siyahların 16 taşı bulunur. Bunlar bir şah, bir vezir, iki kale, iki fil, iki at ve sekiz piyondan oluşur. Oyunun amacı karşı tarafın şahını mat etmektir.

Game Of Chess

This game is playing with mouse. In the first choose your color of the game.

What is the Chess?

Chess is a strategic and intelligence game. It is a table game and between two rivals play on a game board of 8×8 squares and with the special stones. All around the world organize tournament.

Satranç Oyunu Game Of Chess
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Son Yorumlar

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.