MEB’den Kısa Film Yarışması Eğitim, Yarışmalar

EBA Kısa Film Yarışması

Eğitime sinemanın gözüyle bakmak ve ortaya çıkacak bakış̧ açılarını bir eğitim çıktısı olarak kullanmak amacıyla kısa film yarışması düzenleniyor.

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, fotoğraf, sinema ve grafik gibi ilgi gören sanat dallarını kullanarak eğitim kavramının görsel boyutunun ortaya çıkarılacağı “EBA Film” 1. Kısa Film Yarışması düzenliyor.

Yarışma öğretmen ve öğrenci olmak üzere iki kategoride yapılacak ve yarışmaya resmi okullarda görev yapan tüm öğretmenler ile ortaokul ve lise öğrencileri katılabilecek.

Konusu “eğitim” olan EBA Kısa Film Yarışmasının 2 Mart tarihinde başlayan başvuruları 27 Nisan tarihine kadar sürecek. Filmlerin 2014 – 2015 yılları içinde üretilmiş̧ olması ve süresinin jenerik de dahil 10 dakikayı geçmemesi gerekiyor.

Yarışma öğrencilerin ve öğretmenlerin araştırmacı, esnek, entelektüel merak sahibi, yenilikçi ve ekip çalışması yapabilecek niteliklerini öne çıkarırken yapılandırıcı bir anlayışla yeniden geliştirilen “Öğretim Programları”na uygun olarak öğretmenlerin ve öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine katkı sağlayacak.

“EBA Kadraj” fotoğraf yarışması ve “EBA Çizgi” karikatür yarışmalarının ardından düzenlenen “EBA Film” 1. Kısa Film Yarışması’na katılan kısa filmler EBA içeriğinde paylaşıma sunulacak.

Yarışmanın birincilik ödülü 5.000 TL, ikincilik 3.000 TL ve üçüncülük ödülü ise 1.500 TL olacak. Aynı zamanda “www.eba.gov.tr“ internet adresi üzerinden oylama yapılarak öğretmen ve öğrenciler de kendi birincilerine  “Ben Seçtim” ödülünü verebilecek.

www.eba.gov.tr adresinden yarışma ile ilgili detaylı bilgilere ulaşılabilir ve aynı adresten başvuru yapılabilir.

MEB’den Kısa Film Yarışması
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.