Bilsem 2. Basamak Seçmeleri Başlıyor Üstün Yetenekliler

BİLSEM 2015 1. Basamak seçmeleri yapıldı.

Peki bundan sonra ne olacak?

BİLSEM ikinci aşama incelemesi nasıl olacak?

BİLSEM 2. aşama incelemelerinde neler sorulacak?

Bilsem ikinci aşama zihinsel alanda hangi testler uygulanacak?

Sorularınızın yanıtları burada…

Bilim ve Sanat Merkezi seçmelerinin ikinci aşama incelemeleri Mayıs ayı başında başlayacak olup öğrenci sayılarına göre bir ay içerisinde (en geç 6 Haziran 2015 tarihinde) tamamlanacak. Bilsem ikinci aşama incelemeleri bilim ve sanat alana olmak üzere iki ana bölüme ayrılmaktadır.

Bilim Alanı Seçmeleri ( ZABİ )

Bilim alanı seçmelerinde çocuğun zihinsel yeteneğini kullanabilme düzeyi ölçülecektir. BİLSEM 2. aşama incelemesi, bilgi birikimi, anlama ve kavrama, ifade edici dil becerisi, görsel algı, hızlı düşünebilme, yorumlama, ayırt edicilik ve muhakeme vb gibi yetenek bölümlerini ölçer. Başarılı olan çocuklar Bilim ve Sanat Merkezinin “Bilim Alanına” kayıt olma hakkı kazanırlar.

Sanat Alanı Seçmeleri ( RABİ ve MABİ )

Sanat alanı ise Resim ve Müzik olmak üzere ikiye ayrılır. Resim veya müzik alanlarında çocuklar yeteneklerini sergilerler. Bu sanat dallarından bireysel incelenme sonucu başarılı olan çocuklar, Bilim ve Sanat Merkezinin “Sanat Alanına” kayıt hakkı kazanırlar. Bu seçmelere üniversitelerden ve okullardan alanlarında uzman kişiler ve müzik/resim alanı öğretmenleri tarafınca oluşturulmuş kurul katılır. Başarılı ve yeteneği olan öğrenciler belirlenir.

Zihinsel Yetenek Nasıl Ölçülür?

Günümüzde, uzmanlar tarafından zihinsel yeteneği ölçen bir çok ölçek geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam edilmektedir. Bunlar, içerik, yöntem ve yaşa göre farklılıklar gösterir. Kültüre, dile, yaşa, bireyin özel durumuna göre (işitme veya görme engelli olması gibi) farklı ölçekler kullanılabilir. Zihinsel Yetenek Ölçekleri hem öğrenilmiş bilgiliyi, hem de ilk kez karşılaşılan bir olgu karşısında zihinsel aktivasyonu ölçmeye dayalıdır.  Bireyin analiz, sentez, tümevarım ve tümdengelim, sözel, sayısal, şekil-uzamsal ve yaratıcılık gibi yetenekleri çeşitli araçlar kullanarak ölçülür. Böylelikle bireyin zeka potansiyeli ortaya çıkar.

Zihinsel yetenek ölçeği olarak bakanlık bu yıl ilk kez Wechsler Zeka Yetenek (WNV) Testi/Wechsler Nonverbal Scale of Ability WNW testi uygulanacağını belirtmiştir.

2. Aşamaya ne zaman ve nerede gireceğiniz okulunuz tarafından size önümüzdeki hafta bildirilecektir.

İkinci aşama bireysel incelemelere girecek tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. E-zeka.net

Bilsem ve daha fazlası için bizi facebook ve twitter’dan takip etmeye devam edin…

Bilsem 2. Basamak Seçmeleri Başlıyor
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Son Yorumlar

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.