Ücretsiz Sigarayı Bırakma Tedavisi Yeniden Başlıyor Köşe Yazıları

Ücretsiz sigarayı bırakma uygulaması yeniden başladı. Daha önce Sağlık Bakanlığının, 2011 yılında dağıtılan 300 bin ilacın tükenmesi üzerine ücretsiz ilaç temini uygulamasını yeniden başlattı. Sigarayı bırakmada kullanılan ilaçların fiyatı 80 ila 200 tl arasında değişiyor.Ortalama bir sigara bıraktırma tedavisi ise 3 ay sürüyor. Böylece hastalar en az 240 en çok 600 lira gibi bir maliyetten kurtulmuş oldu.

Bakanlık gelen talep ve uzun değerlendirmeler sonrasında ilaçların yeniden ücretsiz olarak illere dağıtılması kararı aldı. Uygulamaya şubat ayı sonu itibarıyla yeniden başlandı. Sigara bırakma tedavisi için ilaçların Toplum Sağlığı Merkezlerinde bulunan sigarayı bırakma bölümlerine başvuran vatandaşların durumu uzmanlarca değerlendirildikten sonra hastanın hangi ilacı kullanması gerektiğine ya da ilaçsız bırakmasına hastayla ortak karar vermesinin ardından gerekli müdahaleyi yapılıyor.

Ülkemizde her yıl ortalama yüz bin kişi sigaradan ve sigaraya bağlı nedenlerden dolayı hayatını kaybetmektedir. Türkiye de sigara ve sigaraya bağlı hastalıkların tedavisi için yılda 15 milyar dolar harcama yapılıyor.
Sigarayı bırakmak daha konforlu ve sağlıklı yaşamın en önemli adımıdır. Tabi hiç başlamamaksa en akıllıca olanı…

Ücretsiz Sigarayı Bırakma Tedavisi Yeniden Başlıyor
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.