Bilim ve Sanat Merkezi Sınav Soruları Köşe Yazıları, Üstün Yetenekliler, Zeka

BİLSEM GTS Soruları

22 Mart 2015 Pazar günü yapılacak olan Bilim ve Sanat Merkezi Öğrenci Seçmeleri Grup Tarama Sınavının içeriğine şöyle bir göz atalım.

BİLSEM GTS Ortak Özellikler

Ne kadar da farklı sınıf düzeylerindeki (2, 3 ve 4. sınıf) öğrenciler Grup Tarama Sınavına girecek olsalar bile sınavların sınıf düzeylerine bakılmaksızın ortak olan yönleri var.

  • Öncelikle adı üstünde bir grup sınavı / incelemesi / testi olacak.
  • Bu yıl bir ilk olarak Merkezi Sistem olarak yapılacak.
  • Sınavın koordinasyonunu 64 il/ilçe merkezinde Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılacak.
  • Sınav, Türkiye genelinde saat 10:00’da yapılacak.
  • Sınava sınıf öğretmenlerinin önerdiği ilkokul 2., 3. ve 4. sınıf öğrencileri katılacak. (Önerilen öğrenciler için Gözlem Formları doldurulmuştu.)
  • Sınav kitapçıkları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilecektir. Kitapçıklar A ve B olmak üzere iki tür olacak.
  • Sorular, 4 (dört) şıklı çoktan seçmeli test şeklindedir. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek.
  • Sınavın kapsadığı dersler, bölümler var. Bunlar karşımıza alt testler olarak çıkıyor. BİLSEM Grup Tarama Sınavında Türkçe, Matematik ve Genel Yetenek alt testleri yer almaktadır.
  • Her öğrenci kendi sınıf düzeyine uygun hazırlanmış soruların bulunduğu kitapçıklarla Grup Tarama Sınavına girecekler.
  • Optik formlar kullanılacağı için çocuğunuzun muhakkak kodlama yapmayı bilmeli. Kodlama çalışmalarını sınıf öğretmenleri yaptıracaktır. Fakat aileler de sınıf öğretmenlerine bu konu da hatırlatmada bulunabilir.

2. Sınıflar Grup Tarama Sınavı Soruları / Alt Testleri Neler?

2. Sınıflar için BİLSEM Grup Tarama Sınavı soruları Türkçe, Matematik ve Genel Yetenek alt testlerinden olmak üzere toplamda 30 sorudan oluşmaktadır. Sorular eşit bir şekilde 10 Türkçe, 10 Matematik ve 10 Genel Yetenek soruları yer almaktadır. Toplam süre 60 dakikadır.

3. Sınıflar Grup Tarama Sınavı Soruları / Alt Testleri Neler?

3. Sınıflar için BİLSEM Grup Tarama Sınavı soruları Türkçe, Matematik ve Genel Yetenek alt testlerinden olmak üzere toplamda 40 sorudan oluşmaktadır. Türkçe alt testinde 14 soru, Matematik alt testinde 14 soru ve Genel Yetenek alt testinde ise 12 soru yer almaktadır. Öğrencilere 40 soruyu çözmek için 75 dakika verilecek.

4. Sınıflar Grup Tarama Sınavı Soruları / Alt Testleri Neler?

4. Sınıflar için BİLSEM Grup Tarama Sınavı soruları Türkçe, Matematik ve Genel Yetenek alt testlerinden olmak üzere toplamda 50 sorudan oluşmaktadır. Soruların dağılımı; 17 Türkçe sorusu, 17 Matematik sorusu ve 16 Genel Yetenek sorusu şeklinde olacak. Öğrenciler 90 dakika içerisinde 50 soruyu cevaplandıracaklar.

Sonuç Olarak;

BİLSEM GTS, öğrencilerin hem sınıf düzeyleri seviyesinde Türkçe ve Matematik gibi öğrenilmiş bilgilerini, hem de genel yeteneğini ölçecek şekilde hazırlanmış. Soru sayılarını ve verilen süreleri kıyasladığımızda BİLSEM Grup Tarama Sınavına bir hız testi denilemez. Akıl yürütme ve çözüm yolu bulmaya yönelik sorular beklemek daha doğru olacağı görüşündeyiz. Fakat çocuklarımızın yaşları ve tecrübesizlikleri göz önüne alınırsa soruları yetiştiremeye bilirler. Tavsiye olarak yapamadıkları soruları geçip, vakit kalırsa geri dönmeleri daha uygun olacaktır.

Açıkçası ayırt edici (özellikle Türkçe ve Matematik alt testlerinde) sorular olacaktır. Bu nedenden dolayı çocuğunuz bütün soruları çözemezse, pekte telaşlanmaya gerek yok.

BİLSEM Grup Tarama Sınavı sonrasında, 2015 BİLSEM GTS Soru ve Cevaplarına sitemizi,  E-Zeka.Net Facebook ve Twitter hesaplarımızı takip ederek ulaşabilirsiniz.

2015 BİLSEM GTS Soruları ve Cevap Anahtarı ile ilgili yazı için için tıklayın…

Bilim ve Sanat Merkezi Sınav Soruları
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Son Yorum

  1. hülya

    Bilsem in resmi bir sitesi yok sadece tüm Türkiye’deki bilsemlerin kendi okul siteleri var yanılmayın aslıhan hanım

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.