22 Mart BİLSEM Soru ve Cevapları Üstün Yetenekliler

22 Mart 2015 pazar günü yapılan bilim sanat merkezi seçmeleri Genel Tarama Sınavı ( GTS ) soru ve cevapları bugün yayımlanacaktır. Bilsem seçmeleri 1. aşamada çıkan soru ve cevaplar yazımızda. Bilsem 2. Aşama sınavına girmeye hak kazanacak çocuklarımızı belirleyecek olan sınavda çıkmış sorular Bakanlık tarafından belirtilen takvime göre bugün yayımlanıyor.

BİLSEM’de çıkmış o sorular ve cevap anahtarlarını Bakanlık açıkladı…

BİLSEM Öğrenci Seçme Sınavı Soruları ve Cevap Anahtarına ulaşmak için tıklayın.

22 Mart BİLSEM Soru ve Cevapları
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Son Yorumlar

  1. özlem

    Merhabalar, oğlum erken okula başladığı için henüz 7 yaşında 2. sınıfta okuyor.
    2. sınıflar kategorisinden sınava katıldı. Sorulara baktığımda çok zor gibi geldi. Sizler ne düşünüyorsunuz.
    Sınıf öğretmeni ve rehber öğretmenleri tarafından aday gösterilip, sınavı kazanamaması beni üzecek. Kazanamayanlar için İzmir de başka alternatifler var mı? Teşekkürler..

  2. kürşat

    özlem hanım bu yıl kazanamazsa gelecek yıl 3,sınıf olarak bi daha girebilir. üstün yetenekli olduğunu düşünüyorsanız sınav sonucundan sonra tekrar durum değerlendirmesi yapmak doğru olacaktır

  3. Anonim

    Benim kızım da 8 yaşında ve 3. sınıf kategorisinden girdi. Ama bu sorular onun için gerçekten zor.

  4. selda

    Met ÖSYM bile 4 günde açiklandı bu bir ay sonra aciklanmasi uzun değil mi bence daha erken aciklarlar

  5. Anonim

    Arkadaşlar kızım 4.sınıf 50 sorudan 34 doğrusu var. bu iyi bir sonuç mu? yoksa idare eder bir sonuçmudur? Benim için kazanıp kazanmaması çok önemli değil zaten.

  6. özlem

    Size katılıyorum, inanın 3 gündür uyuyamıyorum, özel olduğunu düşündüğümüz çocuğumuzun yeteneğini bu şekilde ölçmeye çalışmak yine tam bize has bir uygulama olmuş. Konu ile ilgili eğitimli öğretmenler, rehberler, psikologlar tarafından direk mülakat ile sınama yapılsa daha doğru olmaz mıydı? bu çocuklar sınav ile değerlendirilemeyecek kadar hassas çocuklar.

    1. ayfer

      ilk önce çoçuklarınızı sınava katarken ne sınavı olduğuyla ilgilenmeniz nasıl yapıldığını araştırmanız gerekiyo sayın anne babalar . olan sınav sadece ön eleme bunu atlatanlar özel öğretmenler rehberler tarafından zaten sınanıcaklar. çoçukaların hassas olduğu tabi ki doğru ama bunun çoçukların hassasiyetini etkilediğini düşünmüyorum.

  7. Anonim

    Elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin bu sorular ilkokul 4. sınıf düzeyinde mi … kaldı ki bu çocuklar sınıflarında ilk üçün içinde olan zeki çalışkan çocuklar bu şekilde mi değerlendiriliyor, çok yazık ayrıca ne öğretilirse onu zeki çocuk fazlasıyla alıyor zaten bilmediği konular vahiy yoluyla mı inecek…

  8. Kerem serhat

    Oğlum bu sınava katıldı,3.sınıfa gidiyor.Soruları tek tek inceledim.soruların hiç birisi bilgi gerektirmiyor,tamamen çocuğun yorum yapabilmesini,değerlendirme kabiliyetini ölçen bir ön sınav niteliğinde.Üstün yetenekli çocukların full yapabileceği sorular olduğunu düşünüyorum.Herkes kendi çocuğunu üstün zekalı sandığından soruların zor gelmesi normaldir.Ama gerçek ebeveynlerin düşündüğü gibi olmayabilir.Her ortalamanın üzerindeki çocuk üstün zekalı değildir unutmayalım!

    1. fetihan

      herkesin 10-15 arası yanlışı başarı saydığı bir sınavın full yapılabileceğini söylüyorsanız. oğlunuz süper olmalı.

    2. Anonim

      kesinlikle haklısınız eğer çocuk özelse zaten bu soruları yorumlayarak yapabilir. Bende bilsem öğrencisiyim ve oranın ne demek olduğunu ne ifade ettiğini gayet iyi biliyorum her ebeveyn çocuğunu özel görebilir ama bu ebeveynlerin görmesiyle olacak birşey değil. Bİlsem özel çocukları seçmesini bilen bir okul.

  9. nikah şekeri

    oğlumun resim yeteneği üstdüzeyde. Benim anlamadığım soruların yarısını yanlış yaptıysa ne olacak. bir çocuk sadece resimde yetenekli olamazmı. bence tanılama sistemi bu haliyle yanlış uygulanıyor. Soruların yarısını yanlış yaptığı için (resimde çok yetenekli olduğu halde) bu okulda eğitim alamayacakmı?

  10. özlem

    Nikah şekeri,
    resimden bilseme başvuru yapıldı ise ne kadar puan aldığı önemli değil, 2. aşamaya mutlaka çağırılıyor. Eminim sizi de çağıracaklar. Resim ve müzik de aldığı puan az olan arkadaşalarımın çocukları 2. aşamaya çağırıldı.
    sevgiler..

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.