KIDZANIA DENEYİMİ : GERÇEK HAYAT DENEYİMİ! Kültür & Sanat, Tanıtım

kidzania

Merkezi Mexico City ‘de olan KidZania, Türkiye’de ilk tüm dünyada ise 16.KidZania olma sıfatını taşıyor. Eğlendirirken eğitme felsefesiyle yola çıkan bu eğlence ve öğretme merkezinde çocuklara gerçek hayatta var olan meslekleri, banka ,fabrika, sağlık kurumu, restoran gibi çeşitli gibi pek çok aktiviteyi deneyimleme şansı sunuyor. 10bin metrekareye yakın bir alanda hizmet veren Kidzania ’da, tüm mekanlar çocukların erişebileceği boyda ve ölçüde. Onların keyifli vakit geçirebilmesi için dizayn edilen bir çocuk ülkesi olma özelliğinin yanı sıra, yaklaşık 30 farklı markayla yapılan işbirliği sayesinde bambaşka ortamları deneyimleme fırsatı da sunuyor.

4-14 yaş arasındaki çocuklara hizmet veren Kidzania’ya giriş, uçakla seyahat etmek için havaalanında yapılan işlemlerin benzeriyle tamamlanır. Ardından yanlarında eşlik eden yetişkinlerle birlikte girişte aldığı çekleri bozdurup aktivelere katılmak için yönlendirme tabelalarını izleyerek çocuk ülkesine ulaşır. Mekana yetişkin eşliğinde giriş yapsa da pek çok aktiviteyi yalnız başına yapabilecek yetiye sahip olması nedeniyle 4 yaş alt sınır olarak konulmuş. KidZania, hem takım çalışması konusunda ilham kaynağı olurken hem de para  kavramının oyun aracılığıyla anlatılması sayesinde aslında 4-14 yaş grubundaki çocuklara gerçek hayatı keyifle deneyimletmiş oluyor.

Girişte hem çocuklara hem de yetişkinlerin koluna güvenlik nedeniyle eşleştirilmiş saatler takılıyor işte bu sayede çocuğun velisi yanında olmadan dışarı çıkması imkansız! Ana alanda büyük yaş grubunun girebildiği kısımlar camlı bölmelerle ayrıldığından içeride olanları izlemekten büyük keyif aldılar. Adeta minyatür bir ülke yaratmışlar , kısaca günlük yaşamımızda varolan her ne varsa Kidzania çatısı altında bulmak mümkün!

Haftasonu iki ayrı seans şeklinde girişe açık olan Kidzania, İstanbul’da bir çocuğun , genelde 15-25 dk süren aktivitelerden yaklaşık 7-8 aktiviteye katılma şansı oluyor. Aynı zamanda hatırlatalım, sömestrda da hafta içi iki seans bulunuyor.

Ben kızlarımla geçtiğimiz yaz iki kez ziyaret ettim ve girişten çıkışa kadar yapılan işlemleri meraklı gözlerle takip ettiler ayrıca etkinlik alanında pek çok aktiviteye yaşları gereği katılamasalar da içeride yapılanları camlardan seyretmek bile onlara büyük keyif verdi. Her ne kadar 4 yaş alt sınır olarak belirtilse de 2-4 yaş grubunun da büyük keyif alarak oynayabileceği bir alan da unutulmamış “Urbano’nun  Evi “ isimli kısımda, bir evin odaları şeklinde dizayn edilmiş alanda özellikle kız çocuklarını gönlünden fetheden bir mutfak, erkek çocukları için de top havuzu şeklinde bir küvet mevcut… Evin salonunda mini oturma grubu, piyano, yatak odasında ise şişme balonlardan yataklar bulunuyor…Ayrıca “urbano’nun okulu”isimli boyama  yapabilecekleri ve müzik aletlerini kullanabilecekleri bir de mini oyun odası var.

Çocuklar bu alanda keyifle vakit geçirirken kısa molalar verme şansınız da yok değil hani çünkü tam da o kısımda kahve içebileceğiniz ya da yemek yiyebileceğiniz birkaç yer de var. Alışveriş yapılan kapalı bir mekan içinde olmasına rağmen sanki sizi bambaşka bir masal ülkesinin parçasıymış gibi hissettiren şahane bir ortam!

Bu arada belirtmeden geçmek istemiyorum. Çocuklar için birbirinden güzel ve eğlenceli ürünlerin yer aldığı National Store’lara da mutlaka uğrayın. Bu mağazalarda  kırtasiye malzemelerine,  oyuncağa, tekstil ürünlerine ve bunların dışında birçok farklı ürüne ulaşabilirsiniz.  KidZania’nın sevilen karakterleri Urbano, Vita, Chika, Bache ve Beebop da sizi orada bekliyor 🙂 Ayrıca ek bilgi ; Şubat sonuna kadar seçili ürünlerde %50 indirim var! Bu fırsatı kaçırmayın derim:)

Doğum Günü Kutlamaları İçin Güzel Alternatif

Çocuklar için doğum günü mekanı seçmek hepimizin çok zamanını alıyor malum. KidZania bu anlamda da bize yardımcı oluyor.  Çok kişinin katılabileceği ve farklı konseptte doğum günü partileri düzenlemek için iyi bir seçenek olarak da aklınızda mutlaka bulunsun.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

KIDZANIA DENEYİMİ : GERÇEK HAYAT DENEYİMİ!
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.