Türksat 4A’ya Kanal Geçişleri Yapılıyor Bilişim & Teknoloji

Türksat 4A

Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş.’nin yaptığı açılamaya göre Türksat 4A Uydusuna geçiş yapılacak. Geçişin daha önce Temmuz ayı içinde yapılması planlanmış fakat Ramazan nedeniyle ertelenmişti.  17 Eylül’ü 18 Eylül’e bağlayan gece yarısı geçişler gerçekleşecek.

Türksat Duyurusu:

Türksat  4A’ya geçiş yapacak olan   televizyon ve radyo yayınlarının frekans değişiklikleri , 17 Eylül 2014 tarihini 18 Eylül 2014 tarihine bağlayan gece yarısı yapılacaktır.

Türksat 2A haberleşme uydusunun ömrü 2016 yılının başında tamamlanacağından, söz konusu uydu üzerindeki yayınlar Türksat 4A haberleşme uydusuna aktarılacak, yeni TV kanallarıyla birlikte  Türksat uyduları  üzerindeki TV kanal sayısı 500’ün üzerine çıkacaktır.

Uydu Alıcıları Ayarlanması

Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncelleyecektir. Yeni uydu alıcısı alacak kullanıcıların TKGS uyumlu uydu alıcılarını tercih etmeleri tavsiye edilmektedir. TKGS uyumlu uydu alıcılarının listesine, turksat-kanal-guncelleme-sistemi

adresinden ulaşabilirsiniz.

Diğer uydu alıcıları içinse, 11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 2222 Sembol Oranı, FEC ¾ veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6 değerleri girilerek “Şebeke Taraması” yapılmalıdır.

Türksat 4A haberleşme uydusu, 42° Doğu yörüngesinde (Türksat 2A ve Türksat 3A uyduları ile birlikte) hizmet vereceğinden, uydu üzerindeki yayınları izlemek için ek bir antene ihtiyaç olmadığı gibi mevcut anten ayarlarında da herhangi bir değişiklik yapılmasına gerek bulunmamaktadır.

Yeni uydularıyla bölgesindeki liderliğini güçlendiren Türksat, 42° yörüngesinde kullanıcılara daha fazla TV ve radyo kanalı izleme imkânı sunmaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Türksat A.Ş.

Türksat Kanal Güncellemesi (TKGS) olan uydu alıcıları bir problem yaşamayacaklar. Diğer uydu alıcısı sahipleri gerekli frekanslarda arama yapacaklar. Bu durumda, Uydu Alıcısı Servisleri fazla mesai yapacaklar gibi gözüküyor. Ama biz yine de ayarları bir kez daha hatırlatalım.

  • Frekans: 11844 MHzPolarizasyon: Dikey VSembol Oranı: 2222FEC: ¾
  • Frekans: 11747 MHzPolarizasyon: Yatay HSembol Oranı: 27500 FEC: 5/6

Türksat 4A’ya Kanal Geçişleri Yapılıyor
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.