Beraat Kandili Din

Berat Kandili

Berat Kandilini bu hafta perşembe gecesi (12 Haziran 2014) idrak edeceğiz. Berat Kandili tüm günahlardan ve yanlışlardan insanların beratı anlamına gelmektedir. Berat rahmetin, affın gecesi, bu gece o kadar kıymetli ki amel defterinin yazıldığı, günahların affedildiği gece olarak geçmektedir.

Berat Nedir?

Berat kelimesi; borçtan kurtulma, temize çıkıp aklanma, ceza veya sorumluluktan kurtulma gibi manalara gelir. Berat Kandili, Allah’ın ekstra rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek, kullarına bağışlanma, kapılarını ardına kadar araladığı; müminlerin dualarına icabet ettiği, günahlarını affettiği, yapılan ibadetleri normal zamanlardan kat kat fazla mükâfatlandırdığı bir zaman dilimidir.

 Beraat Kandilinin Fazileti

Berat Kandilinin faziletini şu Hadis-i Şerif’ten daha iyi anlatan ne olabilir ki?

“Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah’u Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: “Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim” diye buyurur.” (İbn Mâce)

Tüm İslam aleminin kandilini kutlar; berat kandilini idrak edenlerin kurtuluşa ve rahmete ulaşanlardan olmasını temenni ederiz.

 

E.zeka.net

Beraat Kandili
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.