MEB Soma İçin Aile,Öğretmen ve Yetişkinler Travma Broşürleri Psikolojik Danışma & Rehberlik

Soma’da Psikososyal Müdahale Hizmetleri Başladı

13 Mayıs 2014 Salı günü olay sonrasında illerde bulunan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Krize Müdahale Ekipleri gelişmeleri takip etmeye başladılardır. MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Yurdagül AYDOĞAN yönetiminde Daire Başkanı Sayın Necati Bilgiç’in de katıldığı Ankara’dan Soma’ya giden MEB Krize Müdahale Ekibi ve çevre il ve ilçelerden gelen rehber öğretmenler ile 60’a yakın bir ekip Soma ve olaydan etkilenen çevredeki yerleşim yerlerinde ön çalışma yaptılar. Soma, Kırkağaç, Savaştepe ve çevre madenci beldelerinde hastane, camii, mezarlık, okul ziyaretleri yapıp taziyelere katılarak halkın yanında olmuşlardır. Kısa zamanda Tranva Sonrası Müdahale Eylem Planı hazırlanarak psikososyal müdahale hizmetlerine başlanmıştır.

Üniversiteler ve öğretim üyeleri de Soma’ya destek sağlamak için çalışmalara katılıyor.

Nevin Dölek ve Nazan Ürkmez tarafından Travma Eğitimleri verilirken, ODTÜ PDR Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Erdur Baker tarafından 35 Psikolojik Danışmana Psikolojik İlkyardım Semineri verildi.

Psikososyal müdahale ekiplerinde görevli rehber öğretmenler, eylem planı doğrultusunda Soma, Kınık, Bergama, Savaştepe, İvrindi ilçeleri ve köylerindeki öğrenci, öğretmen ve velilere destek çalışmalarına başladılar.

Aile, öğretmen ve yetişkinler için travma ve sonrası ile ilgili hazırlanan broşürler yapılan çalışmalarla birlikte dağıtılmaktadır.

 

Broşürleri büyütmek için resimleri tıklayın.

MEB Soma İçin Aile,Öğretmen ve Yetişkinler Travma Broşürleri
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.