Rehabilitasyonlarda Damar İzi Okuma Gündem, Köşe Yazıları

damar izi okuma

Rehabilitasyonlara damar izi okuma sistemi

18 Mayıs 2012 tarihli ve 28296 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan MEB Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 25’inci maddesinin 1’inci fıkrası ile “Özürlü birey ve eğitim personelinin kimlik doğrulama sistemine tanıtılmaları rehberlik ve araştırma merkezlerince yapılır.” hükmü getirilmiştir.

Yukarıda belirtilen yönetmelik hükümleri gereğince 2013 yılı itibariyle Damar İzi Okuma Sistemleri Rehberlik ve Araştırma Merkezlerine kurulmaya başlandı. Hali hazırda Damar İzi Kimlik Doğrulama Sistemi tüm il/ilçe merkezlerindeki Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde aktif olarak çalışmakta. Şu an tüm RAM’lar öğrencilerin sisteme kayıtlarını tamamlamak üzere. Hatta bakanlığın talimatıyla 2014 Mart ayı sonunda kayıtlı öğrencilerin tümünün sisteme işlenmesi, ivediyle kayıtların bitirilmesi istenmiştir.

Peki, rehabilitasyonlara bu sistem ne zaman kurulacak?

damar izi okumaÖzel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 26/03/2013 tarihli yazısı gereğince;

04 Aralık 2012 tarihli ve 28487 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan aynı Yönetmeliğin değişik 5. Maddesi ile “kimlik doğrulama sisteminin” 1 yıl içerisinde yürürlüğe gireceği(18 Mayıs 2013 tarihine kadar) hüküm altına alınmıştır.

Geçen yılki ertelemenin süresi dolmak üzere. Mayıs ayına 2 aydan kısa bir süre kalmasına karşın ülke genelinde rehabilitasyon merkezlerinin hiçbirinde bu sistem temin edilmemiş/kurulmamıştır. Bakanlık ya da yetkililerden bu yönde açıklama gelmemiş olmakla birlikte sistemin kurulması ve işler hale getirilebilmesi için iki aylık sürenin çok yetersiz olacağı yakın zamanda hep birlikte görülecektir. Konuya ilişkin gelişmelerin gecikmesi halinde sistemin 1 yıl daha ertelenmesi yahut deneme-kurma için ek süre verilmesi kaçınılmaz olacaktır.

Cihazların temini ve sistemin rehabilitasyonlarda başlaması ile ilgili bilgileri sitemizden takip edebilirsiniz.

 

E-zeka.net

Rehabilitasyonlarda Damar İzi Okuma
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.