PYBS 2014 Başvuruları Başladı DPY & Bursluluk, Eğitim Gündemi

PYBS 2014

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavları başvuruları 17 Mart 2014 tarihinde başladı.

Başvuru Tarihi:

Başvuru işlemleri 17 – 28 Mart 2014 tarihleri arasında yapılacak. Parasız yatılılıktan ve bursluluktan yararlanmak isteyen ortaokul ve lisede (12. Sınıflar hariç) öğrenim gören gerekli şartları taşıyan tüm öğrenciler başvuru yapabilecekler.

8. sınıflar için ayrıca bir PYBS yapılmayacak olup TEOG’dan aldıkları puanlar ve yerleştirme sonuçları değerlendirileceklerdir. 8. Sınıf öğrencilerinin, parasız yatılılık ve bursluluktan faydalanabilmeleri için gerekli şartları taşıdığına dair belgeleri başvuru süresi (17-28 Mart 2014 tarihleri arası) içerisinde okul müdürlüklerine ibraz etmeleri gerekmektedir.

Sınav Ne Zaman Yapılacak?

Ortaokul ve liselerde öğrenim gören (8. ve 12. sınıflar hariç) öğrenciler için PYBS, 22 Haziran 2014 tarihinde saat 10:00’da yapılacak.

8. Sınıf öğrencileri için ayrıca PYBS yapılmayacak. TEOG ortak sınavlarından aldıkları puanlar değerlendirmeye alınacak. Geçtiğimiz dönem 28-29 Kasım tarihlerinde birincisinin yapıldığı sınavın ikincisi 28-29 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılacak.

12. sınıf öğrencilerinin PYBS hakları bulunmamaktadır.

Sınav Nerelerde Yapılacak?

PYBS tüm il merkezlerinde ve başvuru sayısının yeterli olduğu ilçelerde ve yurt dışında sınava girecek olan öğrenci sayısının en az 10 (on) öğrenci olması kaydıyla; Lefkoşe, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te yapılacaktır.

Tercihler Ne Zaman?

Parasız yatılılık ve bursluluk hakkından yararlanmak için sınava giren öğrenciler, 06-15 Ağustos 2014 tarihleri arasında okul müdürlüklerine başvurarak tercihlerini yapacaklardır. Tercih yapmayan öğrenciler bu haklarından yararlanamazlar.

8. sınıf öğrencileri de tercih döneminde tercihlerini okul müdürlüklerinden yapacaklardır.

Yatılı Bölge Ortaokullarından (YBO’dan) parasız yatılı olarak mezun olan öğrencilerin sınavsız parasız yatılılığa yerleştirilebilmeleri için belirtilen tarihlerde başvuru ve tercih yapmaları gerekmektedir.

Ayrıntılı bilgiyi PYBS Başvuru ve Uygulama e-Kılavuzunda bulabilirsiniz.

Sınava girecek öğrencilere başarılar dileriz. E-Zeka.Net

PYBS 2014 Başvuruları Başladı
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.