Kavram Eğitimi Etkinlik Kartları İşitme Engelliler

Kavram Eğitimi Matriks Kartları

İşitme Engelli Çocuklar İçin Aktiviteler: Kavram Eğitimi Etkinlik Kartları.

Matriksler

Etkinlik Kartı 1

Kullanım:

Küçük yaşlar ve okuma bilmeyen çocuklarda önce 1. ve 2. sütundaki kavram ve nesnelerin ne oldukları konuşulur. Bak burada büyük bir kutu burada da küçük kutu var. 1. Sütunda büyük-küçük kavramı bir nesne ile gösterilip büyük-küçük olduğu söylenir. Karşısında da resimler var. Bunların isimleri neydi söyleyelim. Şimdi “ben sana parmağımla gösterdiğim yerdeki resimleri soracağım sen de önce büyük yada küçük olduğunu sonra da resimdeki gösterdiğim nesne isimlerini söyle” şeklinde çocuğa açıklanmalıdır. Daha sonra karşısındaki 2. Sütundaki resimler karışık olarak sorulur.

 

Örnek:

büyük ağaç—küçük araba—büyük balon gibi karışık soru cevap şeklinde kullanılır.

Kavram Eğitim Etkinlik Kartları

Martiksleri büyük küçük/ uzun-kısa/az-çok/kalın-ince gibi kavramları pekiştirirken renk, sayı, şekil ve nesnelerle birlikte verilerek hayal gücünüz dahilinde genişletebilir farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Ayrıca matriksler iki-üç-dört kelimeli cümle kullanmaya, yeni kavram öğretmeye, nesne isimlerini öğretmeye,renkleri öğretmeye sayıları öğretmeye yardımcı olabilecek bir çalışmadır. Bu çalışmayla çocukların öğrendiklerini pekiştirmesi ve uzun kelime kullanma ve sayısını arttırma hedeflenmektedir. Fakat sütunlardaki nesne ve kavramlardan yalnız 1 tanesi yeni öğrenebileceği resim olmalıdır. Bilmediği nesne ve kavramlarla dolu tabloyu çocuk anlamayacaktır.

Etkinlik Kartı 2

Kavram Eğitim Etkinlik Kartları

Açıklama:

Sorular soldan sağa karışık olarak sorulmalıdır. Örnekte “UZUN MAVİ DÖRT OTOBÜS” gösterilmiştir. 1. Sütunda UZUN-KISA-BÜYÜK-KÜÇÜK, 2. Sütunda Renkler, 3. Sütunda Sayılar, 4. Sütunda ise Nesneler verilmiştir. Siz de çocuğun düzeyine göre 2-3-4… Sütunlu örnekler hazırlayabilirsiniz. Dikkat edeceğiniz husus anlamlı örnekler olmalıdır. Örneğin “uzun mavi domates” diye bir kavram olmayacağı için resimler ve renkler örneklere uygun seçilmelidir.

E-zeka.net

Soru ve Görüşleriniz için bize ulaşabilirsiniz.

Kavram Eğitimi Etkinlik Kartları
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.