3 Aralık Dünya Engelliler Günü / Engel-Sizsiniz Bedensel Engelli, Görme Engelliler, İşitme Engelliler, Köşe Yazıları, Özel Eğitim, Videolar, Zihinsel Engelliler

EngelSizsinizHer günü olanın olduğu gibi engelli olanların da 3 Aralık günü hatırlanır ve yılın geri kalan 364 günü kimse sormaz hallerini… Velâkin bir gün de olsa hatırlanmak insana mutluluk verir. Evet, bugün 3 Aralık dünya engelliler günüydü. Bugün engelli vatandaşlar hatırlandı, dernekler, okullar, STK’lar ve binimum kurum ve kuruluş engelliler için etkinlikler düzenlediler. Engelliler gönüllerince eğlendiler. Neden bugündü?, onca insan neden toplanmıştı? bilmeden neşelerinden hiçbir şey kaybetmeden eğlendiler.

Yaşadıkları küçücük dünyalarında, sıkışıp kaldıkları kalıplar içerisinde; belki de en çok eğlenmeye, gülmeye, gönüllerince gezmeye onların hakkı var. Bazıları bir insana, bazıları bir nesneye ihtiyaç duyuyorlar. Tek bir engeli yüzünden hayattan, yapabileceklerinden mahrum oluyorlar. Halbuki bir anlayabilsek, bir kabullenebilsek ne yetenekler çıkacak içlerinden… Aradan sıyrılanlar, azim gösterenler ve kendini gösterebilenler çıkıyor ana haber bültenlerine. Hayretle izliyoruz ayağı ile resim yapabileni görünce televizyonda.  Elleri ve ayakları olmadan hayata tutunabilen birisi, bir lisenin konferans salonunda gençlere seslenişinin videosunu izlerken, başarının öyküsü buymuş diyoruz. İşitmediği halde dans edince fark ediyoruz orada birisi olduğunu. Peki, beyni bizden farklı çalışıyor diye gözlerinin, ellerinin ve en önemlisi bir yüreğinin olduğunu ne zaman hatırlayacağız?

Hatırlanması gereken nokta engelin nerede olduğudur. Aslında engeller insanların bir uzvunda değildir. Uzuvsal engeller bir şekilde desteklenir. Ama kafamızdaki engeli hangi destek kaldırır?

Engelsiz olabilirsiniz, ama Engel Siz olmayın!
http://youtu.be/wup1vX70CkY

3 Aralık Dünya Engelliler Günü / Engel-Sizsiniz
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.