Öğrenci Kılık Kıyafet Uygulaması – MEB Basın Açıklaması Eğitim Gündemi, İlköğretim, Okul Öncesi, Ortaöğretim

meb basın açıklaması

meb basın açıklaması2012 – 2013 Eğitim Öğretim yılında okul gündemlerden birisi öğrencilerin kılık kıyafet serbestliği idi. Yapılan açıklamalar ile okullar kendi bünyelerinde bazı düzenlemelere gittiler. Bazı okullar haftanın bir günü serbest kıyafete geçittiler. Tartışma konusu olan serbest kıyafet uygulamasına olumlu bakanlar da oldu, olumsuz bakanlar da… Bir grup serbest kıyafetin tek tipten kurtularak daha demoktatik bir yaklaşım olacağını savundular. Bazı gruplar ise marka tartışmalarının ortaya çıkacağını, öğrencilerin hergün kıyafet seçerken arkadaşlarının ne düşüneceğinden endişe duyacağını savundu. Kıskançlık, küçümseme ve ekonomik yönden dışlanma kaygıları yaşadılar.

Önümüzdeki eğitim öğretim yılı için Milli Eğitim Bakanlığı öğrenci kılık kıyafeti ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya göre okullardaki tek tip kıyafetin kalkacağı, okullardaki kıyafetlerin okul yönetimi ve okul aile birliklerinin görüşleri doğrultusunda belirleneceğini bildirdi. Böylelikle daha demokratik kararların alınabileceğini ve velilerin de konuda söz sahibi olmasını hedeflediklerini belirti.

Kılık kıyafet düzenlemesi okulöncesine, ilkokula, ortaokula ve liselere giden öğrencileri kapsayacak.

Milli Eğitim Bakanlığının öğrenci kılık kıyafetleri ile ilgili basın açıklamasına buradan ulaşabilirsiniz.

Öğrenci Kılık Kıyafet Uygulaması – MEB Basın Açıklaması
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.