Efeler Diyarından Zeybek ve Anadolu Filarmoni Orkestrası Sanat & Zanaat

Kerimoğlu Zeybeği

Anadolu Filarmoni Orkestrasından 2 güzel gösteriyi paylaşıyorum. Efeler diyarından diyorum çünkü bu orkestradan iki tane zeybek müziği dinleyeceksiniz. Kerimoğlu Zeybeği ve Feraye Zeybeği. İkisini de çok güzel sunmuşlar seyirciye. Anadolunun kokusunu alabileceğiniz bir filarmoni orkestrası.
Konseri dinlemeye gidiyorum. Afişinde Anadolu Filarmoni Orkestrası yazıyor. Böyle afilli ismini görünce tamam klasik müzik dinleyeceğim edaları içinde salona giriyorum. Yerime büyük bir titizlikle oturup arkama yaslanıyorum. Muhteşem bir orkestra karşımda duruyor. Öncelikle klasik müziklerde gözler kapalı kendimi dinliyorum. Daha sonra tasavvufla ruhumun dinlendiğini hissediyorum. Türkülerimizin sesi duyuluyor. Yüzüme bir gülümseme ilişiyor. O zaman anlıyorum neden Anadolu Filarmoni Orkestası olduğunu. Uzun havasız olmaz tabii 🙂 Asıl kendimi orkestranın ritmine bıraktığımı Zeybek Dansı bittiğinde anladım. Salonun verdiği ağırlık kalkmıştı üzerimden. Zurnanın sesiyle başladı herşey. Gözlerim bu sefer kendiliğinden kapanmıştı. Zurnayı orkestra takip etti. Ardından zeybek oynayan bir yiğit çıktı sahneye. Feraye derken, Kerimoğlu derken gür sesiyle solist sanki denizler kabarıyordu. Gururla çoşku karışıverdi içimde…
Konserden çıkarken batıymış, doğuymuş, klasikmiş dediğimi hatırlamıyorum. İşte Anadolu Müziği işte Zeybek demişim. Orkestranın kültürümü harmanladığı tınılar kulaklarımdan çıkmıyordu.

Feraye Zeybeği

Görüntüler Salihli Belediyesi Tiyatro Salonundaki Konsere aittir.
Efeler Diyarından Zeybek ve Anadolu Filarmoni Orkestrası
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.