Havayolları Mil Kampanyalarından Yararlanın Tanıtım

havayolları ucuz biletOtübüs ve uçak bileti arasında bizim kafamızı karıştıran bir nokta var. Türkiye’de çoğunlukla otobüsle  şehirler arası seyahat edildiği için tek fiyat uygulamasına göre biletlerin  olduğunu  düşünüyoruz. Halbuki uçak şirketleri; rezervasyon tarihine, biletin alınma zamanına, biletin alındığı acentaya ve daha birçok parametreye göre müşterilerine farklı fiyatlar veriyorlar.

Türkiye’de de uçuş firmalarının çoğalması ve Türk Hava Yollarına alternatiflerin oluşmasıyla, uçuş firmalarıyla anlaşma yapan internet siteleri ortaya çıkmış. Bu şirketlerde uçuş firmalarının rezervasyon durumuna bakıp, fiyatlarını karşılaştırıp en uygun fiyatı bulmayı hedefliyorlar.

   Ucuz uçak bileti nasıl bulacağınızdan da bence önemli bir nokta daha var. Miles  adı altında sunulan mil kartları. Miles programı, kredi kartlarındaki puan benzeri birşey. Belli bir miles’a ulaştığınız zaman, firmaların promosyonu kapsamında ücretsiz uçak bileti alma imkanınız olabiliyor. Neredeyse bütün uçak firmalarının miles programı var. . Bileti satın almadan önce , bileti satın alacağımız firmanın mil kartını alarak bu fırsattanda yararlanmalıyız.

Zaten ucuz uçak bileti bulmak için yapmamız gerekenler çok kolay.Tatil dönemlerinde fiyatlar artıyor. Hattına göre değişmekle birlikte genellikle yaz sezonu sonrasında sonbahar, şubat tatili sonrasındaki ilk bahar ayları doluluk oranları daha düşük.İnternet’ten fiyat araştırması yapın. Bazı havayolu şirketleri, yolcularına önce İnternet sitesine yönlendiriyor. Amaç yolcuların siteyi kullanmalarını özendirmek. Bazen sitede havayolunun vereceği fiyattan çok daha ucuz seçenekler ortaya çıkabiliyor. Yakaladığınız fırsatı kaçırmayın ve satın alma işlemini hemen yapın.

Ayrıca tüm uçak biletlerinin birarada toplandığı bloglarıda taki ettiğimiz zaman istediğimiz uçak biletine çok daha çabuk ulaşabilme imkanımız olacaktır.Çünkü bu tür bloglarda bütün firmaların uçak biletleri bulunuyor ve bilet araması yaparken  sadece akşam uçuşları , aktarmasız uçuşlar gibi özellikleri kullanarak istedğimiz bilete daha rahat ulaşabiliyoruz.Örneğin Ankara’ya ucuz uçak bileti için sadece Ankara seçeneğini seçerek , en ucuz biletleri sırala seçeneğinden istediğimiz bilete ulaşabiliriz.

Yukarıda bahsettiğimz gibi mil kampanyasındanda biletimizi aldkıktan sonra katılmalıyız.Mesela Atlasjet havayolları Jetmil kampanyası yaparak yolcularına belirli bir uçus sonraında Atlasjet battaniyesi ve ya Atlasjet havayolları maket uçağı hediye ediyor.Uçarken bu fırsatlardan da yararlanmalıyız.

Havayolları Mil Kampanyalarından Yararlanın
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.