Dile benden ne dilersen… Edebiyat & Dil Sanatları

6o‘lı yaşlardaki çift evliliklerinin 35. yılını sakin, romantik bir restoranda kutlamaktadırlar. Aniden önlerine zarif ve güzel bir peri belirir. -”Bu kadar uzun bir süre örnek bir çift olmanız ve birbirinize sadık kalmanız nedeniyle birer dileğinizi yerine getireceğim.”” Ah, ben sevgili kocamla tüm dünyayı gezmek istiyorum” der kadın, sevgi dolu gözlerle kocasına bakarak. Peri sihirli değneğini sallar. Tüm uçak, gemi, otel, yemek ve eğlencelerin karşılandığını gösteren biletler ve belgeler masanın üzerine yığılır. Adam biraz düşünür. ”Evet, tüm bunlar harika ve çok romantik ama böyle bir fırsat insanın eline hayat boyu bir kez geçer. Artıkömrümüzün son demlerini yaşıyoruz. Kusura bakma hayatım ama benim dileğim benden 30 yaş genç karım olması.”

Kadın ve peri oldukça büyük bir hayal kırıklığı içine düşer. Ama peri sözünü tutmak zorundadır. Değneğiyle bir daire çizer ve … adam 92 yaşına gelir.

***

(Eddi Anter’den…)

Bu hikayenin ana fikri erkekler akıllı olabilirler fakat periler dişidir.:)

Dile benden ne dilersen…
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Son Yorum

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.