AMAN MÜDÜRLER DUYMASIN… Köşe Yazıları

BEBEKLERLE MÜDÜRLER ARASINDAKİ BENZERLİKLER

1-Her ikisine de sahip olduğunuzda başlangıçta çok sevinirsiniz,ancak ileride başınıza neler açabileceklerini düşünemezsiniz.

2-İkisi de çok sabırsızdır, isteklerimin hemen yerine getirilmesini isterler.İstekleri hemen olmazsa bağırıp çağırmaya,ortalığı birbirine katmaya başlarlar.

3-İkisinin de belleği zayıftır;birgün önce onlar için yaptığınız onca şeyin önemi yoktur.

4-Her ikisinin de arada gazını almalısınız.

5-İkisi de size teşekkür etmez.

6-Siz ikisinede çok şey verdiğinizi düşünürsünüz.Onlar size açıkca birşey vermemektedir.Siz”seviyor ama belli etmiyor” diye kendinizi rahatlatırsınız.

7-İkisi de kötü davranır,tırmalarlar,hatta fırsat verirsenizsizi ısırırlar.Siz çocuğunuza bakıp”büyüğünce geçer”,amirinize bakıp”bir gün değerimi anlayacak” dersiniz.Ama o gün hiçgelmez;çocuk büyür ergen olur,yüzünüze kapıyı çarpar,amiriniz yaşlanır,yüzünüze dosyaları fırlatır.

8-Bebeğiniz de amiriniz de sizin empatik becerinizi geliştirir.Bebeğinizin ağlamasının gaz ağlaması mı,yoksa acıkma ağlaması mı olduğunu kısa sürede kavrarsınızAmirinizin hoşnutsuzluğunun işten mi,yoksa kendinden mi kaynaklandığını kısa sürede öğrenirsiniz.

9-Her ikisinin de yüzünde tebessüm belirtisi ararsınız.Bebeğiniz yüz kaslarını hafifçe oynattığında”bana gülümsüyor!” diye bağırırsınız.Benzer şekilde amirinizin de yüzüne bakıp”bugün bana hafifçe gülümsedi galiba” dersiniz.

10-İkisinin de kelimelerinden anlam çıkarmaya çalışırsınız.Bebeğiniz”A…” dediğinde ”ANNE” dedi ,”B…”dediğinde ”BABA”dedi diye heyecanlanırsınız.Müdürünüz ise ”T..”dediğinde teşekkür ettiğini düşünürsünüz.

11-Bazen her ikisinden de bıktığınız düşüncesi geçer aklınızdan ama hemen suçluluk duyar, günah işlediğinizi düşünürsünüz,”ALLAH EKSİKLİKLERİNİ GÖSTERMESİN” dersiniz.

Üstün DÖKMEN( KÜÇÜK ŞEYLER-2-)

AMAN MÜDÜRLER DUYMASIN…
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Son Yorumlar

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.