2012 SBS Başvuruları Başladı Okul Rehberliği

2012 yılı Seviye Belirleme Sınavı Başvuruları 05 Mart 2012 tarihinde başladı. Başvurular 23 Mart’a sona erecek.

Bu yıl SBS’ye sadece 8. sınıf öğrencileri katılacaklar.

Nasıl Başvuru yapılacak?
Sınava girecek olan öğrenciler Ziraat Bankası, Vakıf Bank veya Halk Bankası şubelerinden “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığı ile, T.C. Kimlik Numaralarına göre  10TL sınav ücretini yatırarak başvurularını gerçekleştirebilirler. Polis Koleji ve  Parasız Yatılı ve Busluluk Sınavı’na (PYBS) başvurmak isteyen öğrenciler bankaya parayı yatırdıktan sonra öğrenim gördükleri okullara başvurup ilgili formu dolduracaklardır. Polis Koleji ve PYBS başvuruları için ayrı bir sınav yapılmayacak ve ayrıca ücret ödemeyeceklerdir.

Polis Koleji Başvuruları 05 – 23 Mart 2012 tarihleri arasında yapılacaktır.

PYBS Başvuruları ise 12 – 23 Mart tarihleri arasında yapılacaktır. PYBS’ye başvuran adayların PYBS Başvuru Kılavuzundaki “Başvuru Şartları”nı taşıyor olmaları gerekmektedir.

Sınav Giriş Belgeleri Evlere Gelmeyecek!
Sınav giriş belgeleri 28 Mayıs 2012 tarihinde internette yayınlanacak. Ayrıca posta ile gönderilmeyecektir. İlgili tarihten itibaren öğrenciler onaylı, resimli sınav giriş belgelerini öğrenim gördükleri okul müdürlüğünden alabileceklerdir. Sınav Giriş Belgeleri onaylı olduğu için kaybetme durumunda öğrenciler yenisini  tekrar okul müdürlüklerinden isteyeceklerdir.

2012-Seviye Belirleme Sınavı (SBS) Ne Zaman Yapılacak?
SBS hazırlık maratonunun sona erdiği gün 09 Haziran 2012 olacak. Artık öğrenciler bu günde SBS için son performanslarını gösterecekler. Sınav 09 Haziran 2012 Cumartesi günü tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile saat 10.00’da yapılacak. Sınav Türkiye genelinde 81 il merkezinde (ihtiyaç doğrultusunda belirli ilçelerde), Yurtdışında ise Lefkoşe, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te yapılacak.

 Sonuçlar Ne Zaman Belli Olacak?
Sınavdan sonra öğrencilerin stresi bitmiyor. Bu seferde asıl mesele aldığım puanla nereye yerleşebilirim telaşı başlıyor. Sınav sonuçları ise 12 Temmuz 2012 tarihde açıklanacak. Daha sonra da tercih dönemi açılacak.

 Başvuru Kılavuzlarına Nasıl Ulaşabilirim?
Aşağıdaki resimlere tıklayarak SBS,  PYBS, Polis Koleji Sınavları Başvuru Kılavuzlarını bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığının Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi web sitesinden de ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz. MEB, SBS Başvuru Kılavuzu ve PYBS 2012 Sınav Kılavuzlarını mp3 formatında sesli olarakta hazırlamıştır. Bu kılavuzlara ve  2012 SBS-PYBS İş ve İşlemleri Genelgesine de aşağıdaki resimlerden ulaşabilirsiniz.

 SBS E-Başvuru Kılavuzu(PDF)

sesli
SBS E-Başvuru Kılavuzu(MP3)
 PYBS 212 Sınav Kılavuzu (PDF)

sesli
PYBS 212 Sınav Kılavuzu (MP3)
Polis Koleji  Sınav Kılavuzu
SBS-PYBS Genelgesi

E-Zeka.Net olarak 2012 – SBS’ye girecek olan tüm 8. sınıf öğrencilerine ve velilerine başarılar dileriz.

2012 SBS Başvuruları Başladı
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Son Yorumlar

  1. Över Fatih Yazar gönderisi

    PYB-Sınav ücreti/parası ile ilgili sorular geliyor. 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıfların girdiği PYBS için herhangibir ücret ödenmesine gerek yoktur. 8. sınıf öğrencileri de SBS için yatırdıkları 10TL haricinde bir para ödemiyorlar. Sadece okulunuzun yönetiminden alacağınız belgeyi dolduruyorsunuz ve istenen evrakları tamamlıyorsunuz. 2012 yılı fert başı yıllık gelir ortalaması 5400TL ve altı olanlar PYBS’ye başvurabilirler.

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.