Şiddeti öğretmenler arttırıyormuş! Eğitim Gündemi

Şiddeti öğretmenler artırıyor…

MEB’in 3 ayda bir yayımlanan hakemli bilimsel dergisi “Milli Eğitim”de Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yasemin Yavuzer imzalı yayımlanan “Okullarda Saldırganlık/Şiddet: Okul ve Öğretmenle İlgili Risk Faktörleri ve Önleme Stratejileri” başlıklı makalede ilginç tespit ve öneriler yapıldı. Okullardaki saldırgan davranışlar için risk faktörlerinden birisinin de, “okul ve öğretmenlerin özellikleri” olduğu vurgulanan makalede, şu ifadelere yer verildi:

“Özellikle öğretmenlerin öğrenciye ve aileye karşı olumsuz tutum, öğrenci davranışlarını yönetme yetersizliği, öğrenci gelişimi için düşük destek, yetersiz iletişim becerileri ve saldırgan liderlik tarzı gibi özelliklere sahip olması okullarda saldırganlık ve şiddet içerikli davranışları artırmaktadır. Şiddet-öğretmen ilişkisini konu edinen araştırma yazını incelendiğinde öğretmenlerin bu potansiyellerinin farkında olmadıkları ya da sorumluluk almaktan kaçınıyor olabilecekleri görülmektedir. Bu potansiyelin farkına varmaları, gerekli bilgi ve becerileri kazanmaları için öğretmenlere de yönelik programlar hazırlanmalı ve uygulanmalıdır. Güvenlik önlemleri sadece geçici olarak şiddetin ortaya çıkmasını engeller.”

Haber Kaynağı:  www.kamudanhaber.com

Şiddeti öğretmenler arttırıyormuş!
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.