Milli Eğitim Bakanlığı’nın Sitesi Yenilendi Eğitim Gündemi

Milli Eğitim Bakanlığının Resmi Sitesi olan http://www.meb.gov.tr yeni görünümüyle göz dolduruyor. Web2.0 ve CSS teknolojileriyle evrim geçiren sanal alem artık kullanıcıyı yormayan bir tasarım sunuyor. Bu yeni görüntüsüyle, MEB de sanal alemin evrimini yakalayan bir siteye geç de olsa kavumuş durumda…
Uzmanlar, giriş sayfasının içerik ile boğmasından ziyade, sade bir görünümün olması ve kısa, çarpıcı yönlendirmelerin bulunması gerektiğini söylüyorlar. Bunun yanısıra muhakkak anasayfadan bütün sayfalara ulaşımın kolay olabilmesi; üst, yan ve alt menülerle giriş sayfasının güçlü tutulması gerektiğini de ekliyorlar.
Milli Eğitim Bakanlığının bu atılımı umarım okul sitelerine de yansır. Yanlız, MEB’in alanını kullanan okulların Web2.0 teknolojisinden yararlanmaları şu anda mümkün değil. Web2.0 için etkilişimli script dilleri olan asp veya php kullanılması gerekmekte. MEB’in sağladığı alan içinde ne asp ne de php çalışmamaktadır. Javadan hiç bahsetmiyorum bile.. Fakat görselliğin sade ve şık olması için CSS yeterli bir teknolojidir. MEB alanında Html’nin yanı sıra CSS, Flash ve JavaScript kullanılabilmektedir.
(Özellikle JavaScript kütüphanelerine JQuery eklendikten sonra hareketli ve dinamik web sitesi yapmak daha da kolaylaştı. )
Bazı il ve ilçe (MEM) Milli Eğitim Müdürlüklerinin sitelerinde asp ve php görmekteyim. Bu da İlçe ve İl (MEM) Milli Eğitim Müdürlüklerinin Web2.0 teknolojisinden faydalanabilecekleri anlamına gelir.
O zaman lafı iki temenni ile toparlayayım:
1. Umarım İl/İlçe MEM’ler Bakanlıklarının Sitesini örnek alırlar ve dünya çapında hazırlanmış web siteleri oluştururlar.
2. Umarım MEB, okul alanları için de etkileşimli script dillerinin çalışabileceği, çağa uygun alanlar sağlar.

Son Söz: Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçte olsa yeni sitesi hayırlı uğurlu olsun. (10 üzerinden 8 )

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Sitesi Yenilendi
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.