Zihinsel Engelli Öğrenciler, CumhuriyetBayramı Coşkusunu Resme Yansıttı Eğitim Gündemi, Kültür & Sanat, Zihinsel Engelliler

Antalya’nın Manavgat ilçesinde engelliler okulunda okuyan 2 zihinsel engelli öğrenci 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu resme yansıttı.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde engelliler okulunda okuyan 2 zihinsel engelli öğrenci 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu resme yansıttı. Manavgat’ta engelli öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü Dr. Hüseyin Vural İlköğretim ve İş Okulu ikinci sınıf öğrencisi Şükran Sarı ile Dönecan Emiroğlu, Cumhuriyet Bayramı coşku ve heyecanını yaptıkları resimlerle anlattı. Okul idaresi 2 zihinsel engelli öğrencinin yaptığı resimleri Cumhuriyet Ağacı ismi ile okul panosunda sergiye açtı. Zihinsel engelli Sarı ve Emiroğlu yaptığı Cumhuriyet Ağacı ile Türkiye’nin 7 bölgesinde birlikte yaşama sevincini resme aktardıklarını söyledi. Yaptığı resimlerin okul panosunda sergilenmesine çok sevindiğini belirten Dönecan Emiroğlu, karakalem, pastel ve sulu boya çalışması yaptığını ifade etti. Yağlı boya çalışması da yapmak istediğini belirten Emiroğlu, sergilenen resimleri arkadaşı Şükran’la birlikte yaptıklarını kaydetti. Okul Müdürü Şerafettin Çetin, bu tür etkinlikleri engelli öğrencilerin kendilerine özgüvenlerini arttırdığını kaydetti.

(Cihan Haber Ajansı) 27.10.2011 17:32

Zihinsel Engelli Öğrenciler, CumhuriyetBayramı Coşkusunu Resme Yansıttı
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.