Kurban Bayramı Yaklaşırken… Din

2011 yılı Kurban Bayramı Ne Zaman?
Kurban Bayramı 6 Kasım 2011 Pazar günüdür. Dini bayramlarımızdan Kurban bayramı 4 gündür.
Kurban Nedir?/Ne Değildir?
Kurban bayramına yaklaştığımız bu günlerde bazı hatırlatmalarda bulunmak istedik. Kurban bayramı ülkemizde pek de hoş olmayan görüntülerle hatırlanmaktadır. Acemi kasapların hastaneleri doldurmaları, kaçan danaların sokakları arenalara çevirmesi, uygunsuz ve sağlıksız ortamlarda hayvan kesimleri, bayram tatili dönüşü trafikte can verenlerin haberleri hafızamıza kazınanlardan bazılarıdır. Belediyeler ve emniyet mensupları başta olmak üzere ilgili tüm kurumlar, bu tür olayların yaşanmaması için her sene Kurban Bayramı için özel tedbirler almaktadır.  Bu yıl aynı tablolarla karşılaşmamayı diliyoruz.

Bunun içinde toplum olarak her bir vatandaşın bilinçlenmesi gerekmektedir. Kurban bayramının manevi değerini iyi kavramamız, düşünmemiz ve uygulamaya dökmemiz gerekir. Yoksa çoluk çocuk bayramda et yesin(!) Başkasının eline bakmasın… diye kesilen hayvanların bir kıymeti kalmayacaktır. Unutmayalım ki kurban; Allah rızası gözetilerek yerine getirilmesi gereken bir dini vecibemizdir.

 Üzerime düşen dini görevi yerine getiriyorum diye sokakları kan revan içinde bırakmanın maneviyatla hiçbir bağlantısı yoktur. Önce adaba uygun olarak kurban kesmenin veya kestirmenin ödevleri öğrenilmelidir. Daha sonra kurban bayramının faziletlerinin neler olduğu ve bayramda nelerin yapılıp yapılamayacağını bilmek gerekir.

Kurban Bayramına kadar, bayram bilincini arttırmak için “Kurban Bayramı” makalelerimizi okurlarımızla paylaşacağız.

Kurban Bayramı Yaklaşırken…
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.