2011 – 2012 Pedagojik Formasyon Sertifikası Veren Üniversiteler Eğitim, Eğitim Gündemi, Gündem, Yükseköğretim

2011 – 2012 Öğretim yılında pedagojik formasyon verecek olan üniversiteler, 22 Eylül 2011 tarihinde yapılan Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında belirlendi. Kontejyanın %20’sini Milli Eğitim Bakanlığının ihtiyaç gösterdiği branşlar oluşturacak. Bu alanlar: “Rehber Öğretmen, Okul Öncesi Öğretmenlilği, İngilizce Öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Zihin Engelliler Sınıf Öğretmenliği, Müzik Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği” ne kaynak gösterilen alan mezunları olacak. %80 ise Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının 80 sayılı kararında yer alan tüm alanlardaki öğretmenliğe kaynak olarak gösterilen program mezunlarına ayrıldı.

2011 – 2012 öğretim yılında toplam 53 üniversitede verilecek olan pedagojik formasyon sertifika programlarının üniversiteye göre kontenjanlarına buradan ulaşabilirsiniz.

2011 – 2012 Pedagojik Formasyon Sertifikası Veren Üniversiteler
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bir yanıt bırak

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.